23948sdkhjf

Havyard-verft: Fler enn halvparten har fått seg ny jobb

Havyard i Hyllestad skal omorganisere og må si opp 100 ansatte. Til dags dato har mer enn halvparten av de 100 fått ny jobb.

Men det er fortsatt 40 ansatte som ikke har funnet seg noe nytt å gjøre, skriver avisa Firda.

Havyards verft i Hyllestad er en hjørnesteinsbedrift, ikke bare for Hyllestad, men også for nabokommunene Høyanger og Fjaler. Det ble derfor satt i verk et prosjekt med de tre kommunene for å hjelpe de 100 som var i faresonen for å miste jobben. Meldingen om omorganiseringen ved verftet kom i desember i fjor, og nå viser det seg altså at godt over halvparten – 60 ansatte – har funnet seg en ny jobb.

– Vi ser allerede gode resultater. Pr nå har 60 av de 100 i faresonen for oppsigelse funnet annet arbeid eller sysselsetting. Noen har valgt å starte på videreutdanning, noen skal gå av med pensjon, andre har funnet annet arbeid selv, og så mange som 25 ansatte vil være med over i bedrifter som nylig har startet opp, sier ordfører i Hyllestad kommune, Kjell Eide, til Firda.

I løpet av prosjektet har flere av de ansatte ved verftet fått hjelp til å etablere nye bedrifter, som skal ha en god relasjon til verftet.

Tillitsvalgt for mange av de mest berørte ved Havyards verft er glad for at prosjektet viser så gode resultater så lang, men understreker overfor lokalavisa at det fortsatt er mye usikkerhet knyttet til nedbemanningen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.14