23948sdkhjf

Ønsker å gjenvinne skip som ligger i opplag

Den maritime næringen sliter, og vil at staten skal betale penger for at næringen kan gjenvinne skip som ligger i opplag.

Metalsupply skrev torsdag om at det mange skip som nå ligger i opplag. Opplagsøkningen kom etter oljekrisen for fem-seks år siden, og er så blitt forverret under koronapandemien.

Nå ber den maritime næringen langs kysten om at staten går inn med penger slik at næringen kan gjenvinne skip som ligger i opplag.

Det er NRK som skriver dette.

– Utsiktene frem mot 2022 er dystre, sier Arnfinn Ingjerd til kanalen. Ingjerd er leder for interesseorganisasjonen Maritim Forum Nordvest, som også foreslår å etablere et resirkuleringsfond for å hjelpe næringen.

Analyseselskapet Menon har på oppdrag fra Maritim Forum sett nærmere på hva dette har å si for næringen. Ifølge tallene vil gjenvinning av 81 overflødige fartøy gi en verdiskapning på 2,3 milliarder kroner. I tillegg vil det kunne gi 1700 årsverk ved norske skipsverft. I tillegg til å sikre nye arbeidsplasser, vil det også ligge en miljøgevinst i å løse miljøproblemet med utrangerte skip.

Flere verftsledere som NRK har vært i kontakt med støtter forslaget, og mener det kan sikre oppdrag og arbeidsplasser i en næring som sliter.

Men pengene mangler altså. Et fond må imidlertid få penger fra staten for å kunne være effektivt.

Næringsdepartementet sier til NRK at det nylig har fått forslaget fra Maritim Forum på bordet, og at de skal se nærmere på forslaget.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078