23948sdkhjf

Brunvoll-kontrakt med den spanske marinen

Brunvoll skal levere sjokk-kvalifiserte opptrekkbare azimuth thrustere til fem F-110 fregatter til den spanske marine. Dette er nok en bekreftelse på at Brunvoll er i verdenstoppen med sine systemløsninger for den maritime industrien globalt.

– Vi har hatt et mangeårig samarbeid med den spanske verftsgruppen Navantia – helt siden verftet installerte Brunvoll’s sjokk-kvalifiserte opptrekkbare azimuth thrustere i de fem norske fregattene av Fridtjof Nansen-klassen. Siden den gang har vi hatt mange spin-off effekter av vårt samarbeid, med leveranser av thruster- systemer til en rekke marinefartøyer av Navantia-design både til Australia og Tyrkia. Kontrakten vi nå har inngått sikrer oss leveranser fra 2023 til 2028, sier salgsdirektør Per Olav Løkseth hos Brunvoll.

F110-klassen er en multifunksjonell, anti-ubåtklasse av tunge fregatter for den spanske marinen og skal erstatte seks eldre skip. De nye fregattene har et avansert design med høy grad av automatisering. De vil ha en lengde på 145 meter, en bredde på 18 meter og dypgang på 5 meter. 

Deplasementet vil være 6100 tonn og hver fregatt vil ha et mannskap på 150 personer. Topphastighet er over 25 knop. Brunvoll har lange tradisjoner med leveranser av opptrekkbare azimuth enheter til marine- og kystvaktfartøyer.

Brunvoll salgsteam

FORNØYDE: Brunvolls salgsteam er fornøyd med den nye kontrakten inngått med den spanske marinen. F.v.: Per Olav Løkseth, Montserrat Lugris Lopez and Anders Ulvestad. FOTO: BRUNVOLL

Det startet med leveranse til den Norske Kystvaktens Andenes-klasse på slutten av 70-tallet, fulgt av skreddersydde løsninger til det Danske Søværn’s Thetis-klasse på 80-tallet. Dette har blitt fulgt av en rekke leveranser til Navantia opp gjennom årene og kronet med totalt 10 leveranser til DCNS i Frankrike til FREMM programmet, hvorav 8 er fregatter til den franske marinen, 1 til den marokkanske og 1 til den egyptiske marinen.

Konseptet med opptrekkbare azimuth-enheter er også utviklet til bruk i kommersielle fartøyer innen offshore, fiske, kysttankere og ikke minst store Shuttle Tankere hvor Brunvolls løsninger i dag er å betrakte som bransjestandard.

Kilde: Pressemelding fra Brunvoll

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094