23948sdkhjf

Oma Baatbyggeri sikret full aktivitet i ett år

Oma Baatbyggeri AS har sikret seg en kontrakt om bygging av en 40 meter lang katamaran i aluminium for Norled. Dette vil sikre arbeidsplassene i ett års tid framover.

Det går fram av en pressemelding fra båtbyggeriet på Stord.

Fartøyet, som skal leveres første kvartal 2022, skal brukes til kontroll av fiske, rydding av tapte fiskeredskap og til innsamling av kystnære data. Båten blir bygg nummer 547 fra verftet, som har vært i aktivitet siden 1909.

Fartøyet leveres med et stort lastedekk med løftekraner og vil i tillegg ha et laboratorium om bord.

Daglig leder Gunnar Jan Oma er glad for kontrakten.

– Denne kontrakten vil, sammen med en vindmøllebåt som er under bygging for Odfjell-kontrollerte Offshore Windservice A/S, sikre full beskjeftigelse ved verftet ett år fram i tid. Vi er spesielt glade for at dette er nok en kontrakt med grønn profil som er med å styrke vår posisjon i markedet innenfor det grønne skiftet, sier daglig leder Jan Oma i båtbyggeriet i pressemeldingen.

Katamaranen vil få et hybrid framdriftssystem som vil sørge for redusert miljøavtrykk. Den vil bli utrustet med et firemotors framdriftssystem med rensesystem for eksos som tilfredsstiller de høyeste kravene til utslipp, kan og gå på batteri eller en kombinasjon av diesel og elektrisk drift.

Kilde: Pressemelding fra Oma Baatbyggeri

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.204