23948sdkhjf

Restart av B-hallen på Hydro Husnes - halvveis til mål

Nå har elektrolysecelle nummer 100 blitt restartet i B-hallen på Hydro Husnes. Milepælen symboliserer at produksjonslinjen nå er halvveis på veien tilbake til full kapasitet.

Restarten av B-hallen på Hydro Husnes - startet 24. november 2020 da den første av 200 elektrolyseceller ble startet på nytt – etter å ha vært ute i mer enn 10 år som følge av finanskrisen.

Pr i dag produserer Hydro Husnes om lag 95 000 tonn aluminium årlig via A-hallen. Dette vil gradvis øke til rundt 195 000 når de 200 elektrolysecellene i den en kilometer lange B-hallen restartes.

– Jeg er svært fornøyd med at de første 100 cellene nå er i drift og jeg er imponert over hele organisasjonen som har gjort dette på en sikker og kontrollert måte. Nå retter vi fokuset mot de resterende 100, og vi tar sikte på å være i full produksjon innen utgangen av juni, sier fabrikksjef ved Hydro Husnes Johan Berg.

Oppstarten av B-linjen på Hydro Husnes representerer en investering på 1,5 milliarder kroner i oppgraderinger, og produksjonslinjen er i verdensklasse når det gjelder klima, miljø og drift. I tillegg til å doble produksjonen av aluminium basert på fornybar energi, bidrar restarten av B-hallen til nesten hundre nye arbeidsplasser.

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.235