23948sdkhjf

Kommunelege om TESS-situasjonen: - Beklagelig

Kommunelegen i Lier synes det er beklagelig hvis TESS ikke vil la sine ansatte jobbe hjemmefra under pandemien, i tråd med kommunens smittevernsforskrift.

Striden mellom Lier kommune og TESS fortsetter. Torsdag i forrige var det flere av de ansatte i selskapet som ble beordret tilbake på kontoret – i strid med Lier kommunes forskrift om smittevern.

Nå uttaler kommunelegen Ingrid Bjerring at det «beklagelig» at TESS ikke følger smittevernforskriften med påbud om hjemmekontor der dette er mulig.

Ifølge Lierposten har kommunelegen mottatt henvendelser fra både ansatte i TESS og medier om at de må være på hovedkontoret til TESS. Flere av de ansatte skal ha uttrykt bekymring for dette.

Avisa skriver videre Bjerring ikke mener at det økt fare for smitte for TESS, men at man ønsker mindre mobilitet og samle færrest mulig mennesker på store arbeidsplasser, fordi det gir større smitterisiko. Hun mener at bedriften må bidra til å redusere smitten, og være seg sitt ansvar bevisst – ikke minst i forhold til kommunens smittevernforskrift.

Det er for tiden økende smitte i flere av Liers nærliggende kommuner som Drammen, Oslo og Bærum. I tillegg har ikke smittetallene gått ned så mye som Lier hadde ønsket.

Ingrid Bjerring opplyser at det nå planlegges et nytt møte mellom kommunen og TESS.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094