23948sdkhjf

TechnipFMC kutter støtte til lokalt idrettslag

TechnipFMC kutter støtten til barne- og ungdomsidretten på Kongsberg. Bakgrunnen er tøffe tider i bransjen hvor selskapet er en stor aktør.

TechnipFMC på Kongsberg er en stor hjørnesteinsbedrift i sølvbyen, men koronapandemien har gitt store utfordringer for selskapet. I en årrekke har bedriften sponset Kongsberg Idrettsforening (KIF) med 100.000 kroner årlig. Men nå er det slutt.

– Hovedgrunnen er at det har vært utfordrende tider i bransjen. Vi har hatt fokus på kostreduksjon, og da er det dessverre slik at vi må redusere sponsoravtaler også. Men vi ønsker selvfølgelig å støtte opp i lokalsamfunnet når vi har mulighet til det, sier kommunikasjonssjef i Technip FMC, Ingunn Hæve, til Laagendalsposten.

Hun legger til at KIFs fotballgruppe ikke er den eneste som får kuttet støtten nå, fordi bedriften har måttet vurdere hvem den skal støtte og hvor mye den skal sponse med. Koronapandemien har ført til store utfodringer for olje- og gassnæringen, hvor TechnipFMC er en stor aktør.

Det var ifølge Laagendalsposten i forrige uke at KIFs fotballgruppe fikk beskjed om at TechnipFMC ikke lenger ønsket å sponse idrettslaget. Bedriften har bidratt med 20 prosent av gruppas sponsorbudsjett, og sponset med 100.000 kroner hvert år over flere år.

Idrettslaget sier de er overrasket over at TecnhipFMC ønsker å avslutte sponsoratet og at eventuelle kutt i lagets økonomi vil gå utover de svakeste.

– Det er veldig trist at en av de største bedriftene i byen finner det bidraget vi gjør for oppvekstmiljøet og barna i byen ikke lenger verdt å støtte, uttaler styreleder i KIF Fotball, Magnus Stam, til Laagendalsposten.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11