23948sdkhjf

Elko-utflagging får ringvirkninger

Innsatte i Drammen fengsel har i en årrekke montert stikk-kontakter og brytere for Elko. Til høsten flagger bedriften ut, og da er det slutt på jobben for de innsatte ved fengselet.

De fengselsinnsatte er ikke de eneste som merker ringvirkningene av at elektrobedriften Elkos eiere har besluttet å legge ned fabrikken på Åmot i Modum kommune, og flytte virksomheten utenlands. Attføringsbedriften ASVO i Lier vil også merke utflaggingen og miste jobb som følge av det.

I flere år har innsatte i Drammen fengsel montert stikk-kontakter og annet elektrisk materiell for Elko. Til høsten blir det slutt på dette, skriver Drammens Tidende (DT).

– Det er ikke den mest spennende jobben, men det er deilig å være her å skru. Jeg føler at jeg gjør noe nyttig, og når man sitter i fengsel er det viktig at man føler at man gjør noe nyttig, sier en 37 år gammel innsatt til avisa.

MISTER JOBB: Innsatte ved Drammen fengsel mister et sysselsettingstiltak når Elko i Modum kommune flytter bedriftens virksomhet utenlands til høsten. ILLUSTRSJONSFOTO: KRIMINALOMSORGSDIREKTORATET

Ved fabrikken i Åmot vil det være 85 ansatte som må finne seg noe annet å gjøre til høsten.

For de innsatte ved fengselet er monteringsarbeidet et godt sysselsettingsprosjekt som hindrer isolasjon og fremmer sosial kontakt med andre innsatte, noe som er uvurderlig i arbeidet med å få insatte ut i samfunnet etter endt soning.

Fengselet er nå på jakt etter en ny arbeidsgiver som kan tilby sysselsetting for de innsatte.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094