23948sdkhjf

Ny brønnbåt-kontrakt for Kongsberg Maritime

Kongsberg Maritime skal levere design og utstyr til en brønnbåt som skal bygges ved Myklebust Verft.

Det går fram av en melding fra selskapet. Myklebust Verft skal bygge brønnbåten på 5000 kubikkmeter for Sølvtrans. For Kongsberg Maritime blir det den 18. båten som selskapet designer for Sølvtrans. Og det er den sjette båten som blir bygget ved Myklebust Verft på Sunnmøre.

Nylig signerte Sølvtrans også en langsiktig serviceavtale med Kongsberg Maritime, som skal sørge for god oppfølging av utstyret om bord i Sølvtrans’ 25 fartøy som opererer langs kysten av Norge, Canada, Skottland, Chile og Tasmania. 

Monrad Hide i Kongsberg Maritime sier at det langvarige samarbeidet med rederiet og Myklebust verft gir positive ringvirkninger i Sunnmørsregionen. Den nye brønnbåten av Live Fish Carrier-typen er av Kongsberg design type NVC 390.  

Designet er utviklet for optimale operasjoner med tanke på redusert utslipp og andre miljømessige forbedringer. I tillegg til design, skal Kongsberg Maritime levere en stor utstyrspakke som blant annet består av PROMAS fremdriftsanlegg, generatorer, thrustere, elektrosystem og automasjonsanlegg. 

Kontraktsverdien for dette prosjektet er i underkant av 70 millioner kroner.

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.113