23948sdkhjf

SE VIDEO: Sør-Amerikas lengste bru vil bli jordskjelv-sikker

Chile er i ferd med å bygge et av de mest utfordrende byggeprosjekter noensinne. Den vil bli Sør-Amerikas lengste hengebru, og vil bli jordskjelv-sikker.

Hengebrua, som vil være bygget i stål, bygges i nærheten av der hvor verdens sterkeste jordskjelv er registrert. Brua, som er planlagt å åpne i 2023, er plassert bare 80 km fra der hvor seismologer har registrert det kraftigste jordskjelvet i historien. Skjelvet hadde en styrke på hele 9,5 på Richter-skala, og rammet området i 1960. I 2010 kom det et nytt skjelv som ble målt til 8,8 på Richter-skalaen i havet utenfor der hvor det første skjelvet rammet.

Men skjelv-mulighetene er ikke den eneste utfordringen utbyggerne har. Brua skal gå fra Chilie-øya over til fastlandet og her er det kraftige vindkast på opptil 200 km/t.

Med et spenn på hele 2750 meter vil hengebrua bli den lengste i Sør-Amerika. Blant utbyggerne og entreprenørene finner vi kjente navn som OAS, Hyundai, Systra og Aas Jakobsen. Det er Hyundai som har hovedansvaret for byggingen. I tillegg har flere eksperter innen vind og seismologi bidratt i prosjektarbeidet.

Galvaniserte stålwire skal sørge for at brua skal stå i mot både jordskjelv og kraftig vind. Tre betongelementer med mye stål inni er også viktig for å kunne tåle harde påkjenninger. Brua vil ha to felter i hver retning, og et 175 meter høyt tårn vil bli plassert midt i kanalen på et rev som ligger i vannet.

Kilde: Worldsteel

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109