23948sdkhjf

Ny generasjon cobots

ABB styrker YuMi-samarbeidsrobotporteføljen med GoFa og SWIFTI. Åtte av 10 arbeidsplasser sier at de vil øke bruken av roboter i løpet av det neste 10-året, pandemien virker som katalysator for å akselerere investeringer i automatisering.

ABB utvider sin portefølje med samarbeidsroboter (coboter) med cobot-familiene GoFa og SWIFTI. De tilbyr høyere nyttelast og hastigheter og utfyller toarms-coboten YuMi og Single Arm YuMi. De kraftigere, raskere og dyktigere cobotene vil akselerere selskapets ekspansjon innen segmenter med høy vekst, inkludert elektronikk, helsevesen, forbruksvarer, logistikk og nærings- og nytelsesmiddel, blant annet for å møte den økende etterspørselen etter automatisering i flere bransjer.

GoFa og SWIFTI er intuitivt designet slik at kundene ikke er avhengige av interne programmeringsspesialister. Dette gjør at bransjer med lav automatiseringsgrad kan betjene sin samarbeidsrobot innen få minutter etter installasjon, rett fra boksen, uten spesialutdannelse.

- Vår nye cobotportefølje er den mest varierte på markedet, og kan transformere arbeidsplasser og hjelpe kundene våre med å oppnå nye høyder for effektivitet og vekst, sier Sami Atiya, leder for Robotics & Discrete Automation hos ABB.

- De er enkle å bruke og konfigurere, og støttes av vårt globale nettverk av online serviceeksperter for å sikre at bedrifter i alle størrelser og nye sektorer, langt utover produksjon, kan omfavne roboter for første gang, fortsetter Atiya.

Utvidelsen av ABBs cobot-portefølje er designet for å hjelpe eksisterende og nye robotbrukere med å akselerere automatisering innen fire viktige megatrender: skreddersydde forbrukerprodukter, manglende arbeidskraft, digitalisering og usikkerhet som transformerer virksomheter og driver automatisering i nye bransjer. Ekspansjonen følger forretningsområdets fokus på segmenter med høy vekst gjennom porteføljeinnovasjon, noe som bidrar til lønnsom vekst.

Automatisering driver fremtidens stykkproduksjon

I en global undersøkelse1 av 1650 store og små bedrifter i Europa, USA og Kina sa 84 prosent av virksomhetene at de vil innføre eller øke bruken av robotikk og automatisering i løpet av det neste tiåret, mens 85 prosent sa at pandemien hadde vært “Game changer” for deres virksomhet og industri, med COVID-19 som en katalysator for å akselerere investeringer i automatisering. Nesten halvparten av bedriftene (43 prosent) sa at de ønsket robotikk for å hjelpe dem med å forbedre helse og sikkerhet på arbeidsplassen, 51 prosent sa at robotikk kunne øke sosial distansering og mer enn en tredjedel (36 prosent) vurderte å bruke robotisering for å forbedre arbeidskvaliteten for sine ansatte. 78 prosent av selskapslederne fortalte at rekruttering og å beholde medarbeidere til repetitive og ergonomisk utfordrende jobber er en utfordring.

Coboter er designet for å fungere nær ansatte uten behov for fysiske sikkerhetstiltak som gjerder og for å være ekstra enkle å bruke og installere. I 2019 ble det skipet mer enn 22 000 samarbeidsroboter globalt, en økning på 19 prosent fra året før2. Etterspørselen etter samarbeidsroboter anslås å vokse årlig med 17 prosent mellom 2020 og 20253, mens verdien av slike roboter forventes å øke fra rundt 700 millioner dollar i 2019 til 1,4 milliarder dollar i 20254. Det globale markedet for alle industriroboter forventes å vokse fra 45 milliarder dollar i 2020 til 58 milliarder dollar innen 2023 (årlig vekst på 9 prosent).

GoFa og SWIFTI er designet for å hjelpe bedrifter med å automatisere prosesser som hjelper ansatte med oppgaver som materialhåndtering, maskinservice, sammenstilling av komponenter, pakking, medisinske laboratorier, logistikksentre og lagre, verksteder og små produksjonsanlegg.

- Med denne utvidelsen gjør vi coboter enklere å ta i bruk, med sanntidsstøtte for å øke utrullingen i virksomheter som kanskje ikke har vurdert bruken tidligere, sier Atiya. - Vår erfaring er at virksomheter som gjør det best styrker medarbeidernes ferdigheter sammen med potensialet i ny teknologi.

Brukere som er komfortable med å betjene et nettbrett eller en smarttelefon, kan enkelt programmere og omprogrammere de nye cobotene ved hjelp av ABBs raske konfigurasjonsverktøy. Kunder vil også dra nytte av ABBs globale industri- og applikasjonsekspertise, som har blitt utviklet fra installasjon av over 500 000 robotløsninger siden 1974 og støttet av ABBs nettverk med over 1000 globale partnere.

De nye GoFa- og SWIFTI-cobot-familiene bygger på suksessen til ABBs YuMi-familie. Det var verdens første virkelige samarbeidsrobot da den ble lansert i 2015 og har hjulpet virksomheter med å automatisere viktige oppgaver. I dag jobber ABBs YuMi ved siden av mennesker i fabrikker, verksteder og laboratorier over hele verden, og utfører oppgaver fra skrutrekking og montering av elektronikk og elektriske komponenter, til å lage ventiler og minnepinner, og teste COVID-19-prøver i laboratorier.

Hver ABB-cobotinstallasjon inkluderer en oppstartspakke som inneholder ABB Ability tilstandsovervåking og -diagnostikk, samt en support-hotline, kostnadsfri de første seks månedene, med tilgang til ABBs tekniske eksperthjelp, som tilbyr støtte i alle bransjer.

 

Kilde: Pressemelding fra ABB

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.14