23948sdkhjf

Tratec Solutions med rekordordre fra flyplass i nord

Tratec Solutions får en sentral rolle i moderniseringen av Tromsø lufthavn.

Et nytt bagasjeanlegg skal leveres til den nye flyplassterminalen. Avtalen har en verdi på over 75 millioner kroner.

– En stor seier å vinne denne jobben i konkurranse med store, internasjonale og svært kompetente konkurrenter, sier Tom Arne Urdal.

Han er salgssjef i Tratec Solutions, som i fjor høst samlet kompetansemiljøene det som tidligere var Aanestad Engineering (Roxel Energy) på Forus i Stavanger og Tratec Agdermaskin på Nodeland i Kristiansand.

Virksomheten på Forus har i over 50 år levert bagasjeanlegg til flyplasser. På kundelisten finner vi de fleste norske lufthavner – pluss internasjonale flyplasser som Barajas (Madrid), Brussel, München, København og Noi Bai i Vietnam.

– Men denne kontrakten er spesiell og representerer et gjennombrudd for oss, ettersom vi for første gang skal levere en komplett løsning for bagasjehåndtering. Jobben vil gi oss forutsigbarhet i driften og et godt fundament for videre vekst, sier Trond Robstad, som er administrerende direktør i Tratec Solutions.

Tom Urdal Tratec Solutions

75 ANSATTE: Administrerende direktør i Tratec Solutions, Trond Robstad, leder totalt 75 ansatte som jobber i Kristiansand og Stavanger. FOTO: TRATEC SOLUTIONS

Kontrakten er vunnet sammen med Bertel O. Steen Airport Solutions, som skal levere kontrollsystemene til bagasjeanlegget. Første leveranse er planlagt allerede i september.

– Det betyr at vi må komme i gang med arbeidet umiddelbart, sier Robstad.

Bestillingen fra Avinor inkluderer komplett bagasjeanlegg med 12 innsjekkspunkter, to karuseller ved ankomst, opplegg for spesialbagasje, sorteringshall og et system for overvåkning av bagasjen.

Terminalen som skal oppføres er på 10.000 kvadratmeter, med ny avgangshall, innsjekkingsareal, bagasjehall og sorteringshall. I tillegg kommer det nye kommersielle arealer.

At Avinoir midt i en kriseperiode for flyindustrien oppgraderer en av sine 44 flyplasser, er ingen selvfølge.

– Det er viktig at det investeres i slike tider. Det viser at Avinor tror på en normalisering av markedet, sier Martin Haga, som leder driften ved Tratec Solutions-avdelingen på Forus.

«Nye» Tromsø lufthavn skal stå klar ved årsskiftet 2023 og 2024.

Med Avinor-kontrakten har Tratec Solutions nå en ordrereserve på rundt 100 millioner kroner i bagasje- og logistikkmarkedet.

 

Kilde: Pressemelding fra Tratec Solutions

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125