23948sdkhjf

Hydrogen-fabrikk kan gi nye arbeidsplasser på Rjukan

Rjukan Næringsutvikling har undertegnet en samarbeidskontrakt med Aker Clean Hydrogen.

Det betyr at Aker Clean Hydrogen har plukket tettstedet i Telemark som ett av flere mulige alternativer for å etablere hydrogenfabrikk.

Det er Laagendalsposten som skriver dette.

Det er Røkke-eide Aker Solutions som vil satse på hydrogenfabrikker i Norge – på flere steder. Nå er altså Rjukan plukket ut som en mulig lokasjon. Aker Solutions-selskapet Aker Clean Hydrogen vil nå bruke om lag ett års tid på å finne ut om de vil etablere fabrikk i Rjukan. Det skal etter det Laagendalsposten erfarer, være snakk om en tomt, et administrasjonsbygg og en strømavtale med Tinn kommune.

Næringssjef i Tinn kommune, Rune Hellingsrud, antar at selskapet vil bygge ut på flere steder i Norge, og tror derfor at Rjukan være aktuelt.

Han sier i så fall at det kan bety om lag 20 nye arbeidsplasser i kommunen, men også få større ringvirkningen – ikke minst under byggeperioden.

Hellingsrud har lang fartstid fra metalsupplys kjerneområder, og jobbet blant annet 17 år i TechnipFMC og åtte år i Aker-systemet. Den siste jobben i Aker-systemet har gjort at han nå har satt Rjukan på hydrogenfabrikk-kartet.

– Det er flere som har vært med på å ro i land dette, men uten fotfeste i industrien ville det vært vanskelig, sier Hellingsrud til Laagendalsposten.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109