23948sdkhjf

Fant smittekilden til Aibel-utbrudd

Koronautbruddet ved Aibels verft i Haugesund har økt i omfang de seneste dagene. Men nå har man etter alle solemerker funnet smittekilde.

Det er smittesporingsteamet i Haugesund som nå med rimelig stor grad av sikkerhet har funnet smittekilden til koroanautbruddet på verftet, skriver Haugesunds Avis (HA).

Så sent som tirsdag ble det oppdaget enda et nytt smittetilfelle i byen, oig siden november er 104 personer blitt smittet. Det siste smittetrykket skyldes et utbrudd ved Aibels verft i Rogalandsbyen.

Kommuneoverlegen i byen sier at man for tiden er inne i en avventende fase, og at utbruddet ikke er over – men heller ikke ute av kontroll. Og for kommuneoverlegen handler det meste nå om utbruddet ved Aibel, der 30 personer har blitt smittet med koronaviruset de siste dagene.

De smittede sitter allerede i karantene.

Tirsdag kom også «gladmeldingen» om at man nå etter alle solemerker har klart å finne smittekilden til Aibel-utbruddet, og smitten ser ut til å ha kommet direkte til Haugesund fra utlandet. HA skriver at den som først fikk konstatert smitte ved verftet 8. februar var den tredje i kjeden, og at man nå har klart å finne den eller de som befinner seg i første- og andre smitteledd.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078