23948sdkhjf

Tidenes største fornybar-samling på OTD

Når OTD Energy går av stabelen til høsten, inkluderer den tidenes største fornybarsamling på norsk jord. Arrangørene forventer ringvirkninger verdt milliarder.

Fornybarsatsingen under årets messe i Stavanger Forum blir en av Europas største møteplasser innen havvind og andre bærekraftige løsninger.​ Satsingen er et resultat av at Norges største årlige energimesse OTD Energy har inngått et strategisk samarbeid med Norwegian Offshore Wind Cluster.

Over 200.000 norske arbeidsplasser

Norwegian Offshore Wind Cluster er en interesseorganisasjon for bedrifter innen havvind. De representerer ​Equinor, Aker Solutions og Kværner – oggodt over 200 andre norske, og noen utenlandske selskap.

– Vi er motiverte for å samarbeide med Norges største årlige energimesse. Sammen skal vi aktivt jobbe for å skape flere og større muligheter for den norske leverandørindustrien i årene fremover, sier Frank Emil Moen, Communication Manager i ​Norwegian Offshore Wind Cluster.

SAMARBEID: – Vi er motiverte for å samarbeide med Norges største årlige energimesse, sier sier Frank Emil Moen, Communication Manager i ​Norwegian Offshore Wind Cluster.

I år settes det av plass til over 100 bedrifter i en dedikert fornybarhall. Gjennom standplass, seminarer og én-til-én-møter skal det legges til rette for at bedriftene, mange med bakgrunn innen olje og gass, skal finne nye forretningsmuligheter innen fornybar energi. OTD Energy har i en årrekke vært blant Norges viktigste møteplasser for leverandørindustrien i oljebransjen. Denne omfatter over 200.000 arbeidsplasser, spredt utover samtlige norske kommuner.

– Under høstens messe skal vi skape en markedsplass som danner grunnlaget for omstillingen fra olje til nye energiformer. Den norske leverandørindustrien har bedriftene, kompetansen og alle forutsetninger for å ta en verdensledende posisjon i overgangen fra fossil til fornybar energi. Potensialet er grenseløst. Vi står foran markedsmuligheter som gir grunnlag for betydelig optimisme, sier Torbjørn Olufsen, daglig leder i OTD Energy.

– Norge kan bli verdensledende på fornybar energi

For de som tror at oljealderens slutt betyr kroken på døren for Norge som verdensledende energinasjon, må tro om igjen.

USTSTILLINGSAREAL: Slik presenterer OTD messen til høsten på Youtube.

– Oljeindustrien i Norge er selve bærebjelken i norsk økonomi. Bransjen er verdensledende på teknologi og innovasjon, og har alle forutsetninger for å ta en tilsvarende posisjon når verden i årene fremover gradvis går fra å være drevet av fossil til fornybar energi. 70 prosent av bedriftene representert på OTD har et aktivt ønske om en omstilling mot fornybar – og vi skal være der for dem. Neste steg nå er at de får en møteplass der de får utforsket sine muligheter og sitt potensiale i de nye markedene. Og den får de hos oss, slår OTD-generalen fast.

Partene har en felles målsetting om at møteplassen skal være en katalysator for å gjøre Norge verdensledende innen fornybare energiløsninger. OTD Energy skal samtidig være en katalysator for norske oljeleverandører sin inntreden i nye bærekraftige bransjer.

– Oljebransjen har flere gode tiår igjen. Samtidig er det viktig at vi bruker og videreutvikler kompetansen i bransjen til å ta markedsandeler i det raskt voksende fornybarmarkedet. Dette er en viktig oppgave som OTD Energy vil være bidragsyter til, sier Olufsen.

Han mener Norge og bransjen har en viktig oppgave i å bidra til å finne løsninger på de globale utfordringer i årene som kommer.

– At leverandørindustrien får de beste forutsetningene for å kunne ta en tilsvarende posisjon innen fornybar energi kan være avgjørende for at vi skal kunne beholde levestandarden vi har i Norge i dag. Derfor er det viktig at vi nå tar på oss pionér-rollen og legger til rette for at rammene og mulighetene er de beste, sier Olufsen.

 

Kilde: Pressemelding fra OTD

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078