23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen får likevel fortsette som sponsor?

Styret i Kongsberg Jazzfestival har snudd, og åpner likevel opp for at Kongsberg Gruppen (KOG) kan fortsette som sponsor.

Det kom fram etter et styremøte i jazzfestivalen torsdag kveld. I en pressemelding som er sendt til Laagendalsposten går det fram at «styret i Kongsberg Jazzfestival har besluttet å omgjøre vedtaket og ikke utelukker at KOG kan fortsette som hovedsponsor for festivalen».

Det har vakt stor oppsikt i Sølvbyen at festivalen valgte bort KOG som hovedsponsor fordi konsernet produserer våpen.

Videre i e-posten fra styret i Kongsberg Jazzfestival går det fram at det aldri var festivalens hensikt å ta avstand fra Kongsberg Gruppen og deres ansatte. Laagendalsposten skriver at festilledelsen tar selvkritikk på hvordan den har håndtert saken, og ønsker nå dialog med KOG.

Mange av de ansatte i Kongsberg Teknologipark følte seg truffet da festivalen tidligere denne uka sa opp sponsor-avtalen med KOG. I en uttalelse fra flere fagforeningen i teknologiparken går det fram at de ansatte er tydelig frustrert over at jazzfestivalen ikke valgte å videreføre sponsoravtalen.

Ifølge Laagendalsposten skriver de blant annet: «Vi kan med sikkerhet si at Kongsberg Gruppen og andre bedrifter i Teknologiparken, med sine ansatt representanter i bedriftsstyrene, de tillitsvalgte og ansatte, har vært gode ambassadører for festivalen i mange år».

Men nå ser det altså ut til at situasjonen ordner seg.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.126