23948sdkhjf

Underskudd for Glencore-konsernet

Det sveitsiske konsernet Glencore med virksomhet over hele verden – inkludert Nikkelverket i Kristiansand – fikk det tøft i pandemiåret 2020.

Inntektene sank nemlig med hele 34 prosent i fjor sammenliknet med året før, og underskuddet ble på solide 43 milliarder kroner, skriver Fædrelandsvennen.

Tallene kommer samtidig som Glencores Nikkelverk i Kristiansand bygger et nytt kobberelektrolyseanlegg til 1,2 milliarder kroner. Verket i Sørlandsbyen har også bygd et stort sikkerhetssenter som skal kurse Glencores ansatte verden over i helse, miljø og sikkerhet. Dette har så å si ligget ned i pandemiåret 2020.

Koronapandemien førte til at flere av Glencores 150 anlegg verden over måtte stenges. Dette gjaldt blant annet anlegg i Peru, Colombia og Sør-Afrika.

Glencore nikkelverk

STOR-KONSERN: Glencore har 145.000 ansatte ved 150 gruver og produksjonsanlegg i 35 land. FOTO: GLENCORE

Nikkelverket i Kristiansand er en integrert del av produksjonsløpet med Glencores virksomhet i Canada, og nettopp Canada – Australia – var to av markedene som klarte seg bra i fjor. Dette er godt nytt for Nikkelverket i Sørlandsbyen, skriver Fædrelandsvennen.

Ifølge årsrapporten fra Glencore var det resesjon i første del av 2020, mens andre halvdel var preget av større optimisme. Oppgangen i andre halvdel av fjoråret skyldes at Kina kom seg relativt raskt gjennom pandemien, noe som førte til økt stålproduksjon der nikkel er en viktig tilsetning. I tillegg økte etterspørselen etter elektriske biler i både Kina og i Europa.

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093