23948sdkhjf

Dramatisk snøskred førte til ikke til lakserømming

Snøskredet ved Grieg Seafoods anlegg i Alta kommune mandag, har ikke ført til lakserømminger av betydning. Fire ansatte filmet det dramatiske snøskredet da det traff anlegget.

Det skriver Grieg Seafood i en oppdatering etter at de har foretatt foreløpige undersøkelser ved Grieg Seafood Finnmarks oppdrettsanlegg Davatluft i Alta kommune. Fire ansatte var inne på fôrflåten på anlegget da skredet kom. Ingen av dem ble skadet og alle kom fra hendelsen i god behold.

I denne artikkelen på NRKs nettsider kan du se den dramatiske videoen til ansatte som var på forflåten da snøskredet kom.

I denne artikkelen kommer det fram at Grieg Seafood Grieg innrømmer at de tok for lett på skredfaren i tida før et snøskred traff oppdrettsanlegget i Altafjorden. 

Grieg Seafood Finnmark ble onsdag ca kl 12 ferdig med grundige undersøkelser av alle merdene på anlegget. Ingen hull er funnet i nøtene. Snøraset har dermed ikke ført til rømminger av betydning. Seks oppdrettslaks er fanget i gjenfangstgarnene så langt.

Det var mandag morgen 15. februar ble det utløst tre snøskred fra fjellet på Stjernøya oppdrettsanlegget. Fram til onsdag ved lunsjtider har selskapet foretatt grundige undersøkelser og merdene ble en etter en undersøkt av både dykkere og undervannsroboter. 1,8 kilometer med gjenfangstgarn ble mandag satt ut i tilfelle fisk hadde rømt, både rundt anlegget og mot land, da rømt fisk typisk holder seg i nærheten av anlegget eller svømmer mot land rett etter en rømming. Arbeidsbåter, servicebåter og innleid mannskap har jobbet med opprydding. Arbeidet har tatt tid på grunn av vintermørke og lite dagslys.

– Det aller viktigste er at alle ansatte kom fra denne forferdelige hendelsen i god behold. Vi er veldig glade for at skadene i all hovedsak kun er materielle. Samtidig jobber vi hele tiden svært hardt for å unngå rømming fra alle våre anlegg. Vi er bevisste på at vi oppdretter laks i nærheten av Altaelva, verdens beste villakselv, og vårt ansvar for å unngå å påvirke den. Vi er lettet over at skredet ikke har ført til en større rømming. Men hver fisk som rømmer en for mye, og vi er ikke fornøyde med at vi per nå har fanget seks oppdrettslaks i gjenfangstgarnene, sier Vidar Aamo Nikolaisen, regiondirektør i Grieg Seafood Finnmark.

De ansatte på anlegget følges tett opp, både av Grieg Seafood Finnmark og bedriftshelsetjeneste.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.08