23948sdkhjf

Aibel sikret seg stor kontrakt

Aibel skal bygge og levere den tredje omformerplattformen til Dogger Bank.

Det er Haugesunds Avis (HA) som skriver at Aibel har sikret seg enda en kontrakt knyttet til Dogger Bank C. For halvannet år siden sikret nemlig Aibel seg en kontrakt som var verd 2,5 milliarder kroner. Kontrakten innebar å bygge to omformerplattformer til havvindprosjektet på Dogger Bank-feltet i Nordsjøen. Nå har Haugesundsverftet sikret seg også å bygge omformerplattform nummer 3 – Dogger Bank C.

Dogger Bank vil være verdens største havvindpark når det står ferdig.

For Aibel betyr kontrakten kontinuitet og konkurransekraft.

Konstruksjonen av plattformene skal foregå i Thailand, men prosjektet skal ledes fra Haugesund, og i løpet av våren neste vil den første plattformen komme til Aibel-verftet.

Det er teknologien fra Hitachi som skal installeres på plattformene i Haugesund, og for tiden jobbes det med å oppgradere verftet slik at man kan plattform-modulene på land. HA skriver at arbeidet med å installere teknologien tar om lag et års tid.

Det er altså til sammen tre plattformen som skal til Haugesund-verftet. Dogger Bank C vil etter planen forlate verftet i 2025.

 HA skriver at «plattformene kort fortalt er store «bokser» som får inn vekselstrøm via kabler fra vindmøllene på feltet. På plattformen blir strømmen omformet til likestrøm, og sendes i kabler inn til land. Her vil strømmen på nytt bli omformet til vekselstrøm, og sendes ut i strømnettet».

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141