23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen vraket som hovedsponsor

Kongsberg Jazzfestival er blitt et begrep i Norge etter mange års drift. Nå vraker imidlertid festivalen sitt samarbeid med Kongsberg Gruppen (KOG).

Det er Laagendalsposten som skriver dette.

Kongsberg Gruppen og TechnipFMC er to store næringslivsaktører i Sølvbyen, og har vært solide sponsorer for jazzfestivalen i en årrekke. Nå har Kongsberg Jazzfestival bestemt seg for å bryte med Kongsberg Gruppen, som har vært såkalt hovedsponsor for festivalen.

Våpenproduksjonen ved Kongsberg Gruppen skal være årsaken til at festivalen bryter samarbeidet.

Kommunikasjonssjef Ronny Lie ved KOG sier at de ble svært overrasket over meddelelsen om at jazzfestivalen ikke ønsket å fornye samarbeidet. Han sier til avisa at KOG ønsket å fortsette avtalen som hovedsponsor.

VÅPENPRODUKSJON: Kongsberg Gruppen har bidratt med flere milioner kroner til Kongsberg Jazzfestival i mange år som sponsor. Nå har festivalen valgt å droppe konsernet grunnet deres våpenproduksjon. FOTO: KONGSBERG GRUPPEN

Festivalledelsen sier på sin side at beslutningen ble tatt i desember, og at flere artister ikke vil delta på festivalen på grunn av våpenproduksjonen ved KOG.

TechnipFMC fortsetter imidlertid som generalsponsor, men kommunikasjonsdirektør Lars Ole Bjørnsrud i TechnipFMC er overrasket over at festivalen nå dropper KOG.

NESTE?: Kommunikasjonsdirektør Lars Ole Bjørnsrud (innfelt) i TehcnipFMC frykter at selskapet kan bli det neste som ryker når det gjelder samarbeid med Kongsberg Jazzfestival. FOTO: TECHNIPFCM/HØYRE

- Jeg har sett det har vært stilt spørsmål rundt både våpen- og oljeproduksjonen, men jeg synes jazzfestivalen har håndtert dilemmaet på en god måte tidligere. Jeg er derfor overrasket over at festivalen ikke lenger vil assosiere seg med KOG, sier kommunikasjonsdirektøren til Laagendalsposten.

Han frykter at både GKM Aerospace som leverer flymotordeler til jagerflyene F16 og F35, og også TechnipFMC kan de bli de neste som ryker som sponsorer.

- Festivalen har nå tatt et politisk standpunkt. Jeg frykter at jazzfestivalen ikke lenger blir den folkefesten den har vært for mange i flere år, sier han.

TechnipFMC har bidratt med flere 10-talls millioner kroner opp gjennom årene til festivalen, og det er grunn til å tro at KOG har gjort det samme. Han håper at festivalen og KOG finner en løsning på situasjonen.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079