23948sdkhjf

"Eksotisk" gigant-kontrakt sikrer jobber i Nexans

40 til 50 jobber er sikret når Nexans’ avdeling i Indre Salten i Norland skal produsere høyhastighetskabler i Amazonasregnskogen.

Jubelen sto høyt i taket nylig da det ble kjent at Nexans’ fabrikk i Indre Salten sikret seg en kontrakt som innebærer at den skal produsere kabler til høyhastighetsforbindelse i Amazonasregnskogen i Brasil, skriver Nordlys.

«Kablene skal gi høyhastighetstilkobling i utsatte miljøer, og til steder der det ikke har eksistert tidligere. Det vil forbedre tilgangen til helsetjenester, utdanning og støtte bærekraftig vekst i tråd med Nexans-satsing om en lysere framtid», skriver Nexans STSC i en pressemelding.

Nexans har vært involvert fra starten av Amazônia Conectada-prosjektet i 2015, som er i regi av den brasilianske hæren. Når den siste leveransen leveres i 2021, vil den totale kabellengden være kommet opp i hele 1.790 kilometer.

Nexans har vært involvert fra starten av Amazônia Conectada-prosjektet i 2015, som er i regi av den brasilianske hæren. Når den siste leveransen leveres i 2021, vil den totale kabellengden være kommet opp i hele 1.790 kilometer. Den overordnede planen er å installere omtrent 6.000 kilometer med fiberoptiske kabler i elver i Amazonas-regionen for å gi effektivitet og pålitelig internettforbindelse.

GOD KONTRAKT: Nexans' fabrikk i Rognan i Indre Salten har sikret seg en god kontrakt. FOTO: NEXANS

«Dette vil gi tilkobling til mer enn 50 byer og 4,5 millioner mennesker, gi muligheter for å forbedre folkehelse, utdanning og støtte bærekraftig utvikling, opplyser Nexans som tidligere har vist til at over 1.600 skoler har fått moderne internett underveis i utbyggingen», skriver selskapet videre i pressemeldingen.

I 2020 ble 470 kilometer med sjøkabler levert, og den totale installerte lengden hittil til 1.170 km. Dette har nå blitt fulgt av en ordre på ytterligere 620 kilometer med kabel, som skal leveres i 2021. Alle kablene er og vil bli produsert på Nexans sin fabrikk på Rognan i Saltdal kommune.

– Med denne kontrakten som skal gi høyhastighets nett rundt om i Amazon-regionen, skal ordrereserven for Nexans Rognan være helt full for 2021, og det midt i en pandemi, opplyser Anders Holthe hos Nexans på Rognan, til Nordlys.

REGNSKOG-KABLER: Nexans' fabrikk på Rognan skal levere kabler til Amazonas-regnskogen.

Kontrakten innebærer at 40 til 50 personer vil være involvert i jobben og dermed sikre arbeid en god stund framover. Jobben tar til i andre i kvartal i

år, og det skjer samtidig med at fabrikken går inn i det nye året med rekordstor ordrereserve. Fabrikken har for tiden ingen permitterte, og Holthe tror at det vil bli forbli slik ut året.

Fabrikksjef Karl Peter Johansen roser de ansatte opp i skyene. De har nemlig lagt en stor innsats under koronaåret.

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11