23948sdkhjf

Aker Solutions-eksplosjon kunne endt fatalt

12 kumlokk føk 50-60 meter til værs i forbindelse med gasseksplosjonen ved Aker Solutions’ anlegg på Stord i slutten av januar. Ingen ble fysisk skadet i eksplosjonen.

Men det kunne endt fatalt, skriver Haugesunds Avis (HA), som har fått tilgang til foreløpig informasjon som er frigitt fra Aker Solutions. Det foreligger foreløpig ingen granskningsrapport, men informasjon som selskapet nå går ut med går det fram at et granskningsteam har kunnet fastslå at eksplosjonen skyldtes en lekkasje fra et gassrør nede i en kum. Denne ble antent av arbeid som ble utført på bakken i nærheten.

12 tunge kumlokk ble sendt 50-60 meter til værs som følge av eksplosjonen, skriver HA.

– Som en følge av eksplosjonen, føk 12 kumlokk fra to kummer til værs. Ingen personer ble truffet. Eksplosjonen har medført mindre materielle skader på taket av malerhall, en vegg til Stordhallen og i kummene. De materielle skadene påvirker ikke produksjonen på verftet, sier kommunikasjonsdirektør ved Aker Solutions på Stord, Odd Naustdal, til lokalavisa.

HULL I TAKET: Bildet viser hull i taket på malerhallen. Tunge kumlokk føk 50 meter til værs og forårsaket hullet ved Aker Solutions' anlegg på Stord etter gasseksplosjonen 29. januar. FOTO: AKER SOLUTIONS

Han kan bekrefte at kumlokkene føk 50 meter høy, da det er skade på Stordhallen så langt opp på bygningen. Det er også skade på taket av malerhallen. Teamet som har gransket hendelsen konkluderer med at hendelsen kunne hatt dødelig utfall. 15 ansatte, som var i nærheten av eksplosjonen, har vært i kontakt med bedriftshelsetjenesten for å foreta undersøkelser av hørselen og til samtale om det som skjedde.

HA skriver videre at Aker Solutions har delt informasjon om ulykken med andre verft og fasiliteter med lignende distribusjonsanlegg for gass, inkludert på egne verft hvor gassanleggene har blitt gjennomgått og sjekket.

Det er fortsatt uklart når den endelige granskingsrapporten vil foreligge.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063