23948sdkhjf

KNM «Helge Ingstad» endelig framme

Forflyttingen av fregatten KNM «Helge Ingstad» gikk etter planen mandag. Nå ligger krigsskipet trygt fortøyd ved Hanøytangen i Askøy.

Overfarten fra Ågotnes i Øygarden til Hanøytangen i Askøy tok litt over en times tid. Strekningen er på drøye seks kilometer og rekke fartøy fulgte skipet på sin siste «seilas». Blant annet deltok to slepebåter, en sikringsbåt og flere rib-båter fra Sjøforsvaret. Totalt var mellom 25 og 30 personer med på operasjonen.

I denne NRK-artikkelen kan du se to videoer av slepet.

Flere medier skriver at fartøyet allerede ved 7-tiden mandag morgen ble koplet fra landstrømanlegget den lå ved, og at gangbrua og fortøyningen ble kuttet. Halvannen time senere forlot fregatten Ågotnes, og et par timer senere lå den til kai ved Hanøytangen.

MANGE DELTOK: Slepet ble tett fulgt av flere fartøy, blant annet rib-båter. FOTO: SJØFORSVARET

Før selve slepet tok til mandag, hadde DNV GL for ei ukes siden inspisert fartøyet og konstatert at det var i så god stand at det lot seg gjøre å flytte det.

Det var Bukser og Berging som sto for selve flyttingen av KNM «Helge Ingstad». I august starter Norscrap West på den møysommelige jobben med å destruere skipet.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063