23948sdkhjf

18 mister jobben ved Glamox

Inntil 18 årsverk skal bort ved Glamox Molde. Lavere ordreinngang og ordreserve er årsaken til kuttene.

Det skriver Glamox i en pressemelding. I løpet av den siste uka har ledelsen ved fabrikken hatt samtaler med tillitsvalgte om den alvorlige situasjonen, og de ansatte som blir berørt av nedbemanningen ble orientert onsdag.

Bakgrunnen for ordreinngang og ordrereserve skyldes koronapandemien, som har rammet cruise, marin og offshore hardt. En tredel av omsetningen til Glamox-fabrikken i Molde har vært i disse tre segmentene.

I 2020 har Glamox måttet permittere ansatte i to omganger – først i april og deretter i oktober, og de som ble permittert sist høst, er fortsatt permitterte.

«Det er ikke forventet at markedene vil komme tilbake til normalen på lang tid, og vi ser derfor ingen annen utvei enn å måtte nedbemanne for å tilpasse kapasiteten til det faktiske aktivitetsnivået vi ser fremover», heter det i pressemeldingen.

-Det er synd å måtte si opp dyktige og lojale kollegaer, men vi ser oss dessverre nødt til å grep for å opprettholde lønnsomheten og sikre arbeidsplassene på sikt, sier konsernsjef Rune Marthinussen i pressemeldingen.

Glamox har i en årrekke produsert og distribuert belysningsløsninger til hele verden. Selskapet har 310 ansatte i Molde.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078