23948sdkhjf

Helle Fabrikker gjør det knivskarpt

Knivprodusenten Helle Fabrikker opplever så stor etterspørsel at de har problemer med å levere. Bedriften trenger nå flere ansatte.

Koronapandemien rammer ulikt, og for knivprodusenten Helle Fabrikker gir den positive ringvirkninger i form av så stor etterspørsel at bedriften må ansette flere personer for å klare å levere kniver til kundene.

- Ja, vi trenger flere ansatte, sier daglig leder Svein-Erik Helle til avisa Firda. Det er spesielt i produksjonen de trenger ansatte, og de søker derfor nå etter to nye produksjonsmedarbeidere.

Helle Fabrikker er en hjørnesteinsbedrft i Holmedal i Askvoll kommune med sine 26 ansatte. Fire ansatte jobber administrativt, mens resten er knyttet til produksjonen.

TREDJE GENERASJON: Brødrene Svein-Erik og Jan Steffen Helle er tredje generasjon som driver knivproduksjonen ved Helle Fabrikker i Askvoll kommune. FOTO: HELLE FABRIKKER

-Vi er jo en håndverksbedrift, sier Helle, som tok over som leder av familiebedriften for to år siden. Han er tredje generasjon Helle, som driver firmaet sammen med broren Jan Steffen.

2020 begynte ikke så bra for familiebedriften. På våren så det vanskelig, men så løsnet det spesielt utover høsten. Helle Fabrikker og salgsøkningen av kniver går mest internasjonalt, og da spesielt til Asia og ikke minst Japan. Men fortsatt er Europa og Nord-Amerika det største markedet.

LANGE TRADISJONER: Helle Fabrikker har holdt det gående i om lag 90 år, og nå vokser de så mye at de må ansette flere. FOTO: HELLE FABRIKKER

- I Norge er det stort sett et spørsmål om rabatter. Internasjonalt er det mer spørsmål om kvalitet, opphav og historie, sier den daglige lederen, som synes det er stas å finne Helle-kniver i butikker på rareste stedene i verden

Selv om det fortsatt er sportsknivene Helle er mest kjent for og selger mest av, har de siste par årene også vært en økning i salg av Helle-bestikk, noe som selges rett fra fabrikken. For tiden har Helle mer enn 100 personer på venteliste for å få slikt bestikk.

Produksjonen av bestikk vil de fortsette med, men det er fortsatt sportskniver som vil være hovedproduktet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079