23948sdkhjf

Kongsberg-industrien sterkt påvirket av nye stengte grenser

Kongsberg Gruppen. TehcnipFMC. Argos Solutions. Alle Kongsberg-bedriftene driver med utstrakt «nødvendig» reising, men etter de siste strenge reiserestriksjonene må de tenke seg nøye om.

– Vi har fortsatt noe reisevirksomhet, men dette varierer etter hvilken del av verden vi snakker om. Den reisevirksomheten vi har er først og fremst knyttet til blant annet kritisk vedlikehold og service for kunder, samt forretningskritiske reiser hvor fokus er å ivareta forpliktelser både på vegne av Norge og overfor andre nasjoner, sier kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i Kongsberg Gruppen (KG) til Laagendalsposten.

Både KG og TechnipFM har omfattende reisevirksomhet, både av egne ansatte til andre land og kunder på besøk i Sølvbyen. Men de siste reisestriksjonene fra regjeringen har gjort at selskapene må tenke seg nøye om før ansatte legger ut på reise.

KG vurderer hver reise grundig og innhenter råd fra både offentlige og internasjonale aktører, og Lie sier at han håper de stengte grensene ikke forblir stengt over lengre periode. Han legger til at det finnes noen unntak, og at dette kan ha betydning for KG. Kommunikasjonsdirektøren legger til at konsernet har foretatt minimalt med reiser siden pandemien rammet Norge og verden i mars i fjor.

Slik har det også vært for TechnipFMC, skriver Laagendalsposten. Kommunikasjonsdirektør Lars Ole Bjørnsrud sier at det har vært minimalt med reiser i snart et år, og at de nye restriksjonene med stengte grenser får betydning for selskapet.

FÅR KONSEKVENSER: Hos TechnipFMC får de nye strenge reiserestriksjonene konsekvener. FOTO: TECHNIPFMC

– Vi skulle hatt med kolleger fra en annen lokasjon utenfor Norge i forbindelse med prosjektarbeid, dette må vi nå finne andre løsninger på, sier han til lokalavisa.

TechnipFMC hadde noen koronatilfeller i fjor høst, men ikke noen så langt i år. Det er utstrakt bruk av hjemmekontor blant selskapets ansatte, og at dette fungerer veldig bra og at TechnipFMC begynner å få «svært gode erfaringer med hjemmekontor».

En tredje Kongsberg-bedrift som er blitt rammet av de nye grenserestriksjonene fra regjeringen, er Argos Solutions. Hos dem har de stengte grensene ført til en del forsinkelser med å få installert systemene deres på ulike steder i verden, skriver Laagendalsposten.

FOTO: ARGUS SOLUTIONS

Argos Solutions har gjennomført reiser under pandemien med strenge smittevern- og karantenetiltak. Og det er ikke bare de strenge tiltakene i Norge som gjelder for ansatte på reise rundt omkring i verden. De må også forholde seg til regler hos selskapene de besøker og jobber med og de enkelte lands koronatiltak.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.156