23948sdkhjf

Endúr ASA kjøper svensk selskap

Endúr har inngått avtale om å erverve 100 prosent av aksjene i Marcon, en ledende svensk aktør innen marin infrastruktur og anleggsaktivitet.

– Marcon er et solid, raskt voksende og lønnsomt selskap. Mens Endúr har en sterk posisjon innen marin infrastruktur i Norge, har Marcon et enda sterkere fotfeste innen dette markedssegmentet i Sverige. Selskapene utfyller hverandre strategisk. Jeg er svært glad for at Marcon blir del av Endúr og gjør oss i stand til å nå målet vårt om å bli en nordisk markedsleder, sier Hans Olav Storkås, konsernsjef i Endúr.

Marcon ble etablert av Jörn Ryberg i 1982 og har siden vokst til å bli markedsledende innen marin infrastruktur i Sverige. Selskapet utfører en rekke tjenester innen marin infrastruktur og marine tjenester samt tilstøtende tjenester som hydrografiske tjenester, mudring, utstyrsutleie, inspeksjonsarbeid og dykkertjenester.

Marcon arbeider både som uavhengig entreprenør og underleverandør til byggeprosjekter og andre tjenester. Selskapets hovedkontor ligger i Ängelholm, med ytterligere kontorer i Stockholm, Malmø, Gøteborg, Sölvesborg og Härnösand. Selskapet operer i det svenske markedet gjennom merkevarene Svensk Sjöentrepenad (SSE), Marcon Teknik (MTE), Frog Marine Service (FMS), SVENTAB og Marcon Windpower.

– Eierne og ledelsen i Marcon har latt seg inspirere av Endúrs vekstplaner og ambisjonsnivå. Vi tror også vi er en god match for Endúrs hovedsatsningsområder innen marin infrastruktur. Vi kommer til å styrke konsernets portefølje innen bygging og vedlikehold av havner og kaianlegg, undersjøiske kabler og rørinstallasjoner, samt undervannstjenester. Vi ser frem til å dra nytte av disse mulighetene sammen, sier Jörn Ryberg, konsernsjef i Marcon.

I tillegg til at man nå får en solid svensk enhet i konsernet, ser Endúr og Marcon store synergier mellom de to selskapene. For eksempel vil man ved å kombinere kapasiteten til de to selskapene kunne erstatte underleverandører med internkapasitet. Det gjelder i markedene for både marin infrastruktur og innen akvakultur.

– Gjennom å kombinere kapasiteten vår vil vi ikke bare øke utnyttelsen av egen utstyrspark og personell, men også gjøre oss i stand til å vinne store anbudskontrakter innen marin infrastruktur, sier Hans Olav Storkås.

I kalenderåret 2020 (Marcons regnskapsår løper fra september til august) hadde Marcon inntekter på 441 millioner svenske kroner. Per oktober 2020 hadde Marcon en ordrereserve på 407 millioner svenske kroner fordelt på en svært mangfoldig og solid prosjektportefølje.

I henhold til vilkårene i avtalen vil Endúr erverve 100% av aksjene i Marcon basert på en selskapsverdi på 460 millioner svenske kroner, som tilsvarer en egenkapitalverdi på 400 millioner svenske kroner.

Transaksjonen forventes gjennomført innen utgangen av mars 2021.

Kilde: Pressemelding fra Endur ASA

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094