23948sdkhjf

SSAB tar ikke over Tata Steel-fabrikk

Etter lange forhandlinger er det nå klart at svenske SSAB ikke tar over Tata Steels fabrikk i nederlandske Iljmuiden.

Ifølge SSAB skal det være «mindre muligheter» for å integrere fabrikken i SSABs strategiske framtidsvalg.

- Vi har foretatt en nøye evaluering av Tata Steel Iljmuiden og har konkludert med at et oppkjøp vil være vanskelig av tekniske årsaker. Vi kan ikke på en tilstrekkelig måte implementere fabrikkens teknologiske løsninger inn i vår industrielle strategi så raskt som vi skulle ønske. Vi kan ikke tilpasse den nederlandske fabrikken med vår bærekraftsstrategi slik vi ønsker, sier konsernsjef i SSAB, Martin Lindqvist i en kommentar.

Han legger til at en overtakelse ikke ville være kostnadsnyttig og dermed ikke møte SSABs økonomiske forventninger. SSAB er ledende innen stålindustrien til å innføre en fossil-fri produksjon. Målet for konsernet er å bli først i verden med å levere fossil-fritt stål til markedet og dermed være et fossil-fritt selskap innen 2045.

- Overgangen til fossil-fritt stål er topp prioritet hos SSAB. Vi jobber hele tiden med det formålet å investere og øke farten for å få dette til. Fossil-fritt stål vi letter vår mening være et premium-segment med et stort vekstpotensial, og vi ser stor etterspørsel fra kunder, særlig kunder innen bilbransjen og tungtransport, sier Lindqvist avslutningsvis.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078