23948sdkhjf

Folla Maritime Service med sitt 78. bygg

Rederiet Vigrunn AS på Frøya fikk i helgen overlevert en FollaMulti 50. Fartøyets navn er «Frøymann» og er bygg nummer 78 fra Folla Maritime Service AS.

- Vi har store forventninger til fartøyet, og det blir flott å ta det i bruk. Det vi vil fremheve som er veldig positivt ut over selve båten er oppfølging og rapportering undervegs i byggeperioden sier reder og eier i Vigrunn AS, André Vikan i en pressemelding

MS "Frøymann" er det største fartøyet FMS har bygget med singel-skrog. Båten har to fartøyinstrukser. En instruks for lasteskip og en for fiskefartøy. Lasterommet er gjort så stort som mulig og utrustet for frakt av rensefisk. I tillegg er den utrustet til fiske og fangst av mange arter. Med to kraner har den også kapasitet til forskjellige arbeidsoppgaver ved oppdretts lokaliteter.Flotte bo-fasiliteter og utrustningen er i toppklasse. 

- De ansatte som har bygget båten har som alltid omgjort utfordringer undervegs til løsninger. Vi takker rederiet så mye for det tette samarbeidet, tilliten og oppdraget, sier Markedssjef i Folla Maritime Service, Greger Samuelsen.

- Det har vært et spennende prosjekt å jobbe med fra start til slutt. Vi har hatt et tett og godt samarbeid med kunden, som vi setter stor pris på. Folla Maritime Service som helhet er stolte av å sende fra oss denne «Follamulti 50» som vi tror vil serve kunden godt. Jeg er glad og stolt over at vi nå kan levere Vigrunn AS et flott fartøy sier prosjektleder Camilla Kvaløsæter.

Folla Maritime Service bygger fartøy i aluminium, utfører service, reparasjoner, og oppgraderinger. I tillegg drives det kjøp og salg samt taksering og megling av brukte arbeids og fiskebåter.

Fartøyet har følgende spesifikasjon:

  • Mål: 14,96m x 7,0m
  • Fartøyet er designet av Marin Design 
  • Amco Veba kraner: Truck Tec 
  • Hovedmotor: NOGVA-SCANIA DI13 500
  • Generatorer: NOGVA John Deere og NOGVA Nanni QLS DS
  • Propellanlegg: NOGVA Motorfabrikk
  • Elektro, navigasjon og kommunikasjon: Brattvåg Elektro
  • Nokker: Tennfjord
  • Thrustere: Sleipner SH-700

 

Kilde: Pressemelding fra Folla Maritim Service

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094