23948sdkhjf

Grønt lys for resirkulering av skip ved Kleven

Statsforvalteren i Møre og Romsdal har gitt Green Yard Kleven i Ulsteinvik tillatelse for resirkulering av skip.

- Dette er veldig gledelig, og et utrolig viktig strategisk gjennombrudd at vi nå kan komme i gang med resirkulering av skip, som var planen fra starten av, sier Hans Jørgen Fedog, styreleder i Green Yard Kleven.

Med det nyeste tilskuddet av forretningsområde, blir Green Yard Kleven det eneste verftet i Norge som kan håndtere hele livsløpet til skip. Fra nybygg, reparasjon, ombygging og til slutt resirkulering av skip. 

Gir gode synergier

For verftet sin totale drift er det en fordel å komme i gang med resirkulering. Det kan gi flere gode synergier, kanskje særlig når det kommer til ombyggingsprosjekt av fartøy.

- I slike prosjekt skal oftest deler av skip demonteres og bli til avfall, mens splitter nye seksjoner og deler skal bygges. Nå kan vi utføre hele operasjonen på verftet vårt på en trygg og sikker måte både for miljøet, de ansatte og kundene våre, sier Hans Jørgen Fedog.

Det vil også bli behov for nye underleverandører og samarbeidspartnere når resirkuleringem kommer i gang. I tillegg er verftet rent geografisk plassert i nærheten av mye tonnasje som trenger å bli resirkulert, noe som kan bidra til kort transport for kunder og enkel avlevering.

Må øke kompetansen

De ansatte vil få opplæring som er spisset mot resirkulering av skip, både gjennom kurs og gjennom samarbeid med søsterverftet Green Yard Feda, som driver med resirkulering av skip fra før.

- Vi har strenge miljøkrav å følge, og ønsker at arbeidet vårt skjer helt etter regelverket. Derfor satser vi på god opplæring av ansatte, forteller Fedog.

Anlegg på verftet

Verftet skal nå bygges ut slik at det tilfredsstiller alle krav. I tillegg skal det bli en mest mulig strømlinjeformet resirkuleringsprosess, som også skal ivareta sikkerhet og miljø. Det skal bygges ut dedikerte områder til blant annet sanering, lagring og klipping i tillegg til innkjøp av maskinpark. Dette er allerede nøye planlagt, og neste steg nå er selve utbyggingen og oppstart.

Mer stabil drift

Resirkulering av skip ved Green Yard Kleven kan utføres året rundt, og kan foregå parallelt med nybygg og ettermarkedsoppdrag. Tanken er at man kan sette flere folk til arbeid på resirkulering når det i perioder er mindre aktivitet på andre oppdrag. På denne måten håper man å kunne oppnå en mest mulig stabil arbeidssituasjon for de ansatte.

- Vi håper vårt nye forretningsområde blir et godt bidrag både til verftet og til den maritime klyngen på Søre Sunnmøre, avslutter Hans Jørgen Fedlog.

 

Kilde: Presemeldig fra Kleven

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.099