23948sdkhjf

Stor interesse for batterifabrikk i Norge

Mange aktører er interessert i å være vertskap for en mulig ny batterifabrikk som vurderes av partnerne Panasonic, Equinor og Hydro.

I desember ble aktører i Norge invitert til å melde sin interesse som vertskap for en slik batterivirksomhet. Det har vært stor interesse for prosjektet og det er har kommet inn mange forslag til aktuelle tomter. Fristen for å melde interesse gikk ut 28.januar.

Panasonic, Equinor og Hydro vil nå vurdere tomtealternativene som har kommet inn. Totalt har det kommet inn 82 henvendelser med til sammen mer enn 100 tomteforslag fra alle deler av landet. Det er opp til hver søker å avgjøre om de vil gjøre sitt forslag kjent. Prosjektet kommer derfor ikke til å gi ut listen over de innkomne forslagene eller kommentere enkeltforslag.  

Prosjektet vil som første trinn identifisere stedene som tilfredsstiller behovene til en batterifabrikk. Når prosessen er ferdig, planlegger prosjektet å kommunisere utfallet til hver enkelt forslagsstiller. Neste steg blir å finne de mest konkurransedyktige av alternativene, der prosjektet vil basere sine valg på definerte kriterier og objektive vurderinger. 

Panasonic, Equinor og Hydro arbeider i parallell med å vurdere markedet for litium-ion-batterier i Europa, som del av grunnlaget for å vurdere en batterivirksomhet i Norge. Arbeidet i første fase skal pågå frem til midten av 2021.

 

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.157