23948sdkhjf

Rambøll hjelper Equinor med verdens første solcelle-park til havs

Høsten 2021 skal Equinor teste ut det det første flytende solcelle-anlegget i åpen sjø utenfor Frøya i Trondheim. Rambøll bidrar på det revolusjonerende pilotprosjektet med tverrfaglig ingeniørkompetanse.

Flytende solcelle-anlegg anses å ha et stort potensial innenfor fornybar energi, ved å benytte areal til havs og tilgjengelige vannflater på innsjøer og i vannkraftreservoarer på steder hvor det ellers er mangel på landfast areal. Equinor skal derfor, i samarbeid med det norske teknologiselskapet Moss Maritime, teste ut anlegget i minst ett år i et av de mest værharde områdene langs kysten. Hensikten er derfor ikke å finne ut hvor mye energi anlegget kan levere, men hvor mye værforholdene påvirker anlegget.

Tjenester i to faser 

Rambøll stiller med ingeniør- og teknisk kompetanse til solcelle-anlegget som vil ha en størrelse på 77 ganger 77 meter.

MOSS: Moss Maritime er med i prosjektet med verdens første solcelle-park til havs. FOTO: GOOGLEMAPS

-Vi skal levere tjenester til pilotprosjektet i form av både en konseptsmodningsfase og detaljeringsfase, som innbefatter ingeniørkompetanse innen elektrosystemer, høyspent elektro, solceller, dynamisk analyser og kabler fram til leveranse av solcellepanelene, forteller André Smith, leder for Rambøll Energy Field Development Norge.

 Et resultat av samarbeid på tvers av fag og geografi

-Å få bidra på et slikt revolusjonerende prosjekt innenfor fornybar energi er først og fremst veldig motiverende, men er også en fjær i hatten til Rambølls dyktige medarbeidere innenfor energiområdet på tvers av landegrenser. Denne kontrakten er et resultat av godt samarbeid mellom Rambølls eksperter i Norge, Danmark og Tyskland, sier Dag A. Nilsen, salgsansvarlig i Rambøll Energy Field Development Norge.

 

Kilde: Pressemelding fra Rambøll

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109