23948sdkhjf

Mange karantenebrudd for utenlandske arbeidere

Et team i Trondheim som har sjekket karanteneforholdene for utenlandske arbeidere, melder om mange karantebrudd.

Teamet, som har gjort flere tilsyn, melder at de ennå ikke har gjort et tilsyn der alt har vært etter forskriftene, skriver NRK.

Etter meldinger om flere brudd på karantenereglene for utenlandske gjestearbeidere i Trondheimsregionen, etablerte kommunen et eget tilsynsteam bestående av tidligere politibetjenter. Teamet skal sjekke karantene- og boforholdene for utenlandske arbeidere i kommunen.

Det teamet så langt har funnet kalles «urovekkende», skriver NRK videre.

Dette er noen av funnene som er gjort:

  • Nye arbeidstakere som kommer inn i brakker der folk allerede sitter i karantene som medfører at arbeidere som er ute av karantene igjen vil bli satt i karantene
  • Utenlandske studenter som bor sammen med utenlandske arbeidere
  • Flere saker der det også mistenkes sosial dumping

Det teamet først gjør er å informere arbeiderne på stedene hvor kontrollene gjennomføres. Dernest gjennomføres en etterkontroll for å se om de har retningslinjene som ble gitt ved informasjonen. Hvis ikke dette er gjort, vil teamet vurdere å politianmelde forholdet.

Mange av de som har brutt karantereglene er nå innkvartert på karantehotell. Teamet som jobber med problemstillingen er også blitt oppbemannet, i tillegg til at Arbeidstilsynet også vil bistå. Det er ikke mange dagene siden at tilsynet framla sin rapport om manglende smitterverntiltak flere norske bedrifter.

Fellesforbundet er dessverre ikke overrasket over teamets funn, og forbundet forventer at flere karantenebrudd blir avdekket i tiden som kommer.

Nestleder Steinar Krogstad i forbundet sier til NRK at mange utenlandske arbeidstakere må finne egnet bosted selv.

- Da velger man ofte de rimeligste stedene som også innebærer at man bor tett. Dette er en stor utfordring, sier Krogstad.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093