23948sdkhjf

“Ocean Victory” klar for test på sjøen

«Ocean Victory”, som er under bygging ved et kinesisk verft, er det tredje cruiseekspedisjonsskipet som er designet med Ulsteins X-Bow.

Nå er skipet klar for sin første testtur på sjøen.

Alle ekspedisjonscruiseskipene er leid ut på langtidsbasis med ulike operatører. «Ocean Victory», som er under bygging ved CMHI-verftet i Kina, er allerede bestilt av Albatros Travel for turer i Antarktis vinterstid, mens på sommeren er det American Queen Steamboat Co., som har bestilt fartøyet for cruise i Alaska på sommeren.

I en pressemelding skriver Ulstein at skipene som bygges for SunStone Ships i den såkalte Infinity-serien, er de første cruiseskipene som er designet med Ulsteins nye baug-design X-BOW.

UNDER BYGGING: "Ocean Victory" med Ulsteins X-BOW-design er under bygging i Kina. Nå skal skipes testes på sjøen for første gang. FOTO: ULSTEIN

«Selv om baug-designet er blitt testet på mer enn 100 skip, for det meste offshore-fartøy, har X-BOW revolusjonert cruisebransjen. I røff sjø med høye bølger vil XBOW-designet føre til at bølgene blir «absorbert», noe som igjen vil føre til mindre vibrasjon og mindre sjøsprøyt. Dette vil igjen gjøre det slik at fartøyene vil kunne seile med høyere hastighet med god komfort for passasjerer og besetningsmedlemmer», heter det i presseskrivet fra Ulstein. Verftet påpeker også at X-BOW fører til redusert motstand som igjen påvirker minsket drivstoff-forbruk og dermed mindre skadelige utslipp.

Fartøyet har 93 store lugarer.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078