23948sdkhjf

Magnor første ekstruderingsverk i Norge som oppnår ASI-sertifisering

Hydros aluminiumekstruderingsanlegg på Magnor er nå sertifisert i henhold til ASIs Performance Standard. ASI arbeider for ansvarlig produksjon, innkjøp og forvaltning av aluminium gjennom hele verdikjeden.

Sertifiseringen av pressverket på Magnor dekker anleggets produksjon av aluminiumsløsninger, inkludert ekstruderings- og fabrikasjonsaktiviteter og overflatebehandling.

– Det er en hyggelig anerkjennelse og belønning for det målrettede arbeidet vi har lagt ned over flere år. ASI-sertifiseringen er viktig for våre bærekraftmål og den støtter opp om både våre egne og kundenes krav til aluminiumsprodukter produsert på en ansvarlig måte, sier fabrikksjef Morten Bråten.

Hydro Extrusion Norway utvikler og produserer rundt 7500 tonn aluminiumsprofiler årlig. Verket betjener primært kunder innen sektorer som bygg, elektronikk, offshore og transport.

I fjor introduserte selskapet Hydro CIRCAL og Hydro REDUXA. Det er aluminiumprodukter laget med lavere karbonfotavtrykk, som bidrar til at produkter kan lages på en mer bærekraftig måte og oppfylle krav og forventninger fra stadig mer klimabevisste forbrukere.

Hydro har omtrent 100 ansatte ved anlegget på Magnor, som startet sin virksomhet i 1971. Magnor er det første pressverket i Norge som oppnår ASI-sertifisering.

Sterk støtte for kundene

– Jeg vil gratulere Magnor med ASI-sertifiseringen. I Hydro skal det aldri være tvil om at våre produkter er laget på en ansvarlig og riktig måte, sier konserndirektør Erik Fossum, som leder Hydros forretningsområde for ekstruderinger.

Dette forretningsområdet er det største i Hydro med 22 000 ansatte i 40 land og leverer skreddersydde aluminiumkomponenter- og løsninger til alle bransjer, fra bil- og massetransport til bygg og anlegg, elektronikk, offshore og maritim sektor. Forretningsområdet betjener mer enn 30 000 kunder over hele verden.

 

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11