23948sdkhjf

Prestisjekontrakt for PE Bjørdal

PE Bjørdal har signert kontrakt for design, produksjon og komplett levering av fabrikker for to topp moderne trålere under bygging ved Tersan Shipyard.

PE Bjørdal er valgt som leverandør av rederiene JFK-Trol på Færøyane og Parlevliet og van der Plas i Holland etter presentasjon av de beste og mest attraktive løsningene.

For PE Bjørdal gir dette arbeid i ett års tid.

Fabrikken for JFK-Trol er utstyrt for produksjon av filet og HG (hode og sløyd fisk) av hvitfisk i tillegg til blokkfrossen rødfisk og blåkveite. Fabrikken har en frysekapasitet på mer enn 100 tonn pr dag. Bjørdal sin fabrikk med produksjons-, logistikk- og automasjonsløsninger sørger for at produktene av høy kvalitet er klare for levering til forbrukermarkedet, på ferdig sorterte paller.

Fabrikken for Parlevliet & van der Plas-prosjektet har samme omfang som for JFK-Trol, men har i tillegg en prosesslinje for produksjon av 30 tonn reker pr dag, også disse pakket og klare for levering til markedet på ferdige sorterte paller.

De to fartøyene er klassifisert som Arctic Multipurpose Freezer Trålere og er designet av Skipsteknisk i Ålesund. Fartøyene er 87,5 meter lange og har en bredde på 18 meter.

Bjørn Meek, adm. dir. i PE Bjørdal sier i en kommentar:

-Dette ser vi som et resultat av det grundige og systematiske arbeidet som har blitt gjort i PE Bjørdal de siste årene. Vi har gjort store investeringer i moderne teknologi og produksjonsutstyr, samt de beste tilgjengelige verktøyene innen design og ressursplanlegging. Gjennom vår styrking av organisasjon og, i fjor, økning i selskapets egenkapital, har PEB styrket sin posisjon som en foretrukket leverandør av prosessløsninger for fiskeindustrien.

Eier av JFK-Trol, Mr. Hanus Hansen er trygg på sitt valg av leverandør av fabrikken.

– Jeg har en Bjørdal-fabrikk i mitt eksisterende fartøy, og kvaliteten Bjørdal har levert er topp moderne", sier Hansen. Hansen er videre imponert over hvordan Bjørdal har jobbet sammen med rederiet for å utvikle den fremtidige fabrikken og evnen Bjørdal har til å utvikle ideene og forslagene fra rederiet.

- De snakker fiskernes språk, sier Hansen.

Henk Guijt fra Parlevliet & van der Plas er svært fornøyd med designfasen for utvikling av fabrikken for deres nye fartøy.

– PE Bjørdal er en ny partner for oss, men samarbeidet og løsningen vi har nådd, gjør oss sikre på at kvaliteten og sluttresultatet vil tilføre prosjektet verdi, sier han.

 

Kilde: Pressemelding fra PE Bjørdal

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.098