23948sdkhjf

Brødrene Aa: Fem arbeidere smittet av korona

Fem innleide arbeidere hos Brødrene Aa har testet positivt på koronaviruset. Ingen av dem hadde symptomer da de testet seg.

Det er avisa Firda som skriver dette.

Ifølge Gloppen kommune, der Brødrene Aa holder til i Hyen, kom den påviste smitten i to omganger med få dagers mellomrom. De to rundene med smitte har ikke noe med hverandre å gjøre, men alle fem tilfellene er påvist hos innleide gjestearbeidere hos skipsverftet Brødrene Aa i Hyen.

Alle de fem tilfellene ble oppdaget på ulike tidspunkt i helgen som var, og felles for dem alle var at de ikke hadde symptom på koronasykdom.

Ordføreren i Gloppen kommune, Leidulf Gloppestad, sier til Firda at de nyeste tilfellene testet positivt på test nummer to. De satt i karantene, og er nå i isolasjon uten nærkontakter, opplyser ordføreren, som legger til at alle fem kom rundt 10. januar til Norge. Og alle skulle på jobb hos Brødrene Aa.

Avisa skriver at det også i Høyanger sitter en innleid arbeider i isolasjon etter positiv koronatest. En person som kom i samme reisefølge og som bor sammen med han som testet positivt, vil trolig avlegge positiv test.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079