23948sdkhjf

Hydro seiler lavkarbonaluminium til Europa

Hydro har sendt sin første forsendelse av aluminium med Norges største seilskip SC Connector. Teknologien i fartøyet senker drivstofforbruket og CO2-utslippet.

– Vi ønsker å samarbeide med de mest fremtidsrettede selskapene når det gjelder å utvikle grønnere teknologi for sjøtransport. Dette fartøyet med ettermonterte rotorsegl er et veldig godt utgangspunkt, og vi ser frem til å se hva slags muligheter dette representerer fremover, sier Susanne Vinje, sjef for logistikk i Hydro Aluminium Metal.

Hydro benytter skipet SC Connector på sin første kommersielle reise for å levere varer til europeiske kunder. Forsendelsen inneholder om lag 200 tonn med lavkarbonaluminium, Hydro REDUXA. Sea-Cargo har vært Hydros viktigste sjøtransportpartner siden 2015, og fra 2021 vil de transportere alle ferdige produkter fra støperiene til Europa.

Sea-Cargo forventer å redusere SC Connectors drivstofforbruk og CO2-utslipp med et om lag 25% gjennom året. Med batteripakken fra Corvus Energy kan fartøyet unngå bruk av støttemotorer, noe som betyr at det kan være 100% utslippsfritt under seiling og til kai.

Seiling av varer til kunder

Den roterende sylinderteknologien ble først tatt i bruk for 100 år siden, men løsningen er en modernisert versjon av Flettner-rotoren; en roterende sylinder som bruker Magnus-effekten til å produsere fremdrift fra vind.

SC-Connector2.jpg

Seilene er 35 meter høye og 5 meter brede sylindere. Fartøyet har en totalhøyde på 56 meter, 8 meter høyere enn Statsraad Lehmkul, som for tiden er Norges høyeste seilskip. Det er det første fartøyet i verden som kan heve og senke seilene mens det seiler.

Det første Hydro-stoppet på reisen var Hydro Husnes, der aluminiumsprodukter ble lastet om bord og sendt til europeiske kunder.

– Det er virkelig et imponerende skip. Vi produserer lavkarbonaluminium, og det er fornuftig å bruke transport med lavere utslipp for våre produkter. Jeg tror dette er første gang vi seiler lavkarbonprodukter til våre kunder – og forhåpentligvis kan vi bruke det mer fremover, sier Johan Berg, fabrikksjef på Hydro Husnes.

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172