23948sdkhjf

Neptune Energy mest miljøvennlig

Neptune Energy er best i klassen på miljø blant norske oljeselskap. Det kommer fram i en ny rapport fra Rystad Energy.

Rystad Energy er et uavhengig analysebyrå som i flere år jobber spesielt mot olje- og gassnæringen. Nå har selskapet vurdert hvilke oljevirksomheter som gjør det best på miljø, og Neptune Energy troner på toppen, skriver Firdaposten.

Avisa skriver at offshorenæringen slipper ut i snitt 17 kilo CO2 for hver produserte fat olje. Men fra Neptune Energy er tallet langt lavere. Selskapet slipper ut bare sju kilo pr produserte fat i gjennomsnitt, og dermed best i klassen. På de neste plassene følger Sakhalin fra Russland og Aker BP.

Analysebyrået mener at Neptune Energy dermed er på god vei til å nå målet som oljeselskapet har satt seg: Nemlig om seks kilo CO2 pr prdouserte fat innen 2030.

Gjøa-plattformen til Neptune trekkes fram som en av de største årsakene til at selskapet topper miljølisten. Plattformen er elektrifisert fra land. I tillegg er Neptune engasjert i prosjekter som i all hovedsak består av gass.

Liv Jannie Omdal er kommunikasjonssjef i Neptune Energy, og hun er strålende fornøyd med resultatene i den ferske analysen.

Gjøa-plattformen skal fortsatt være i drift i mange år til, og nå er oljeselskapet på plass med produksjonsrør til Duva- og Gjøa P1-feltene. Og allerede i slutten av januar vil det bli åpnet for produksjon fra P1, skriver Firdaposten avslutningsvis.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109