23948sdkhjf

11 gjestearbeidere smittet

Ni gjestearbeidere ved Vard i Vestnes og to arbeidere fra en underleverandør hos Aas Mek. Verksted er smittet.

Det er Vestnes kommune som opplyser at til sammen 11 gjestearbeidere i kommunen nå har testet positivt på covid-19. Ni av dem har jobb hos Vard Vestnes, mens to andre tilhører en underleverandør til Aas Mek. Verksted.

Ifølge kommunen er åtte personer som bor på Vards brakkerigg på Trohaugen testet positivt etter ankomst til Norge. Den niende gjestearbeideren testet positivt på flyplass ved innreise til Norge. Kommunen skriver at alle har vært i karantene siden ankomst, og er i isolasjon på Trohaugen.

Ingen av de som har testet positivt har symptom, men blir fulgt opp med blant annet testing av Vards helseteam.

Alle hadde dokumentasjon på negativ test fra hjemlandet før de ankom Norge.

I tråd med Vards omfattende testprogram, har selskapet de to siste ukene tatt om lag 600 tester ukentlig, og minst like mange tester vil bli gjennomført i denne uka. Dette er ekstra tester som selskapet tar i samband med ankomst og retesting av arbeiderne som er i innreisekarantene, i tillegg til det som er pålagt av myndighetene. Alle arbeiderne blir testa minst to ganger etter at de har ankommet Vard.

SMITTET: To gjestearbeidere fra en underleverandør hos Aas Mek. verksted er også smittet. FOTO: AAS MEK. VERKSTED

Heller ikke de to jobber for en underleverandør hos Aas Mek. Verksted har symptomer, og begge hadde negative tester fra hjemlandet før ankomst til Norge. De to sitter i isolasjon, og nærkontakter sitter allerede i karantene.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11