23948sdkhjf

DNV-GL blir mer «norsk» igjen

DNV-GL stryker de to siste bokstavene i navnet, og blir stående igjen med forkortelsen fra opprinnelsen til selskapet – DNV.

DNV-GL ble navnet på det «nye» selskapet da gamle DNV (Det Norske Veritas) og Germanischer Lloyd slo seg sammen i 2013. Nå, sju år senere, kutter selskapet ut GL-delen av navnet, og man blir stående igjen med DNV. Bakgrunnen for dette er at i i 2017 trakk tyske Mayfair seg ut av selskapet, og DNV-stiftelsen ble eneeier i selskapet.

Navneendringen kommer fram i en melding fra selskapet, og navnebyttet vil gjelde fra 1. mars.

– Hovedgrunnen til at vi endrer er en forenkling. DNV GL er ikke et helt enkelt navn å uttale, og vi så at bruken av navnet ikke var konsistent, sier DNV GL-sjef Remi Eriksen til E24.

Heller ikke DNV slapp unna koronakrisen sist sommer da den rammet Norge og verden. Noen ble permitterte og sagt opp, men Eriksen mener likevel at selskapet har kommet seg godt gjennom koronaåret, og at ordretilgangen i 2021 ser god ut. Selskapet opplevde en nedgang i fjor på om lag 20 prosent innen olje og gass, mens selskapet som helhet hadde en nedgang på 5 prosent.

Navneendringen kommer samtidig som DNV legger fram en femårsstrategi.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.073