23948sdkhjf

Aarbakke finalist i «Norges smarteste industribedrift»

For syvende år på rad arrangerer Siemens AS og Norsk Industri konkurransen «Norges smarteste industribedrift». I år som tidligere var det mange sterke kandidater, men det er kun tre bedrifter som står igjen.

Prisen deles ut av næringsminister Iselin Nybø i en digital kåring 10. februar. Mer informasjon om denne kommer.

De tre nominerte er:

Norsk Gjenvinning AS:

Norsk Gjenvinning startet som en enkel skraphandel, men er i dag Norges største leverandør av gjenvinnings- og miljøtjenester. Selskapet har hovedkontor på Lysaker i Oslo, og har rundt 50 anlegg i hele Norge. Juryen legger vekt på at selskapet har klart å oppnå «verdens beste kvalitet» på råvaren til papirindustrien gjennom investeringen og oppstarten av verdens første fulldigitale sorteringslinje for avfall. Norsk Gjenvinning har imponert juryen ved å utnytte avansert teknologi for å sortere avfall til rene råvarer. Selskapet fremstår også som en av landets fremste aktører innen sirkulær økonomi, og viser at det er en lys fremtid for bærekraftig miljøindustri. 

Aarbakke AS:

Aarbakke er en Brynebedrift som er helt i verdenstoppen når det gjelder CNC-maskiner og maskinering. Juryen trekker frem at Aarbakke har gjort store endringsprosesser og skapt ny suksess. Dette har selskapet klart ved å vise imponerende omstillingskraft. Aarbakke har blitt transformert ved hjelp av digitalisering, og bedriften ligger helt i front når det gjelder teknologibruk og automatisering. Bedriften fremstår i dag som en utpreget Industri 4.0 bedrift som lover godt for norsk industri. De har gått fra å være en ren offshore-leverandør med Nordsjøen som marked til å bli en internasjonal leverandør med relevante løsninger for fornybar energi og grønn industri.

Optimarin AS:

Optimarin AS er et teknologisk miljøselskap som leverer rensesystemer for ballastvann for skip. Juryen trekker frem at Optimarin var en av de første i markedet på rensing av ballastvann – allerede i år 2000 leverte og installerte selskapet de første ballastsystemene ombord på cruiseskipet Regal Princess. Optimarin har siden befestet sin posisjon som en av de fremste aktørene i et tøft internasjonalt marked, og har lykkes med sin unike teknologi og sitt effektive logistikk- og markedsapparat. Med et system der ingen kjemikalier er involvert i selve rensingen, er Optimarin rett og slett en sterk bidragsyter for et bedre miljø.

– At norsk industri er rustet for fremtiden er viktig for landet vårt, og digitaliseringen er avgjørende i kappløpet mot internasjonale konkurrenter. Disse tre bedriftene har alle lagt inn svært gode søknader, og er langt fremme teknologisk. De er verdige vinnere alle tre, sier direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri, som også sitter i juryen.

Kilde: Norsk Industri

Kilde: Norsk Industri

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081