23948sdkhjf

Sikret seg ladekontrakt – Hapro vil ansette flere

Hapro Electronics på Hadeland har sikret seg en kontrakt med norsk Easee AS om å produsere laderoboter for elbiler. Det vil føre til flere ansatte.

Dette går fram av en pressemelding fra Hapro Electronics på Jaren. Selskapet har inngått en kontrakt med Stavanger-baserte Easee AS. Hapro skal produsere et høyt volum av laderobot for elbiler for Easee med produksjonsoppstart allerede i mars i år.

– Vi er svært stolte av å vinne denne kontrakten og retter en stor takk til Easee for et godt og konstruktivt samarbeid i forhandlingene, sier Tor Asak Giæver, administrerende direktør i Hapro Electronics AS i pressemeldingen.

Easee på sin side mener selv de har utviklet av de smarteste laderobotene for elbiler, en løsning som i 2019 er solgt for mer enn 100 millioner kroner til sju forskjellige land.

For Hapro betyr den betydningsfulle avtalen at de må få flere ansatte,og i første omgang er det snakk om å få en utvidelse av selskapet på om lag 40 årsverk. Det er også forventet at avtalen vil gi sikre arbeidsplasser i leverandørkjeden i norsk industri. Giæver opplyser at det vil  vil være behov for å styrke produksjonsapparatet, støttefunksjoner og ledelse. Det har vært mange søkere til de allerede utlyste stillingene, men det vil også komme flere utlysninger i nærsonen.

FLERE ARBEIDSPLASSER: Den nye avtalen vil flere arbeidsplasser ved Hapro Electronics på Jaren. FOTO: HAPRO ELECTRONICS

For Easee, som også hadde følere ut i internasjonale selskaper, var det viktig å velge en norsk leverandør.

Hadelandsbedriften har allerede mottatt den første ordren fra kunden, og leveransen har en verdi på ca 80 millioner kroner. Kontrakten som er inngått, vil sikre produksjon i tre år i første omgang, men det skal være gode muligheter for forlengelse av produksjonen.

2019 og 2020 har vært to gode år for Hapro Electronis med en solid salgsøkning på om lag 220 millioner kroner, noe som er en økning på 55 prosent sammenliknet med 2018. Også utviklingen på bunnlinjen er positiv, men bedriften ser for seg et krevende – men spennende – 2021.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094