23948sdkhjf

Endúr ASA kjøper Artec Aqua AS

Endúr ASA har inngått avtale om å kjøpe Artec Aqua AS, som er en totalleverandør av landbaserte oppdrettsanlegg, både innenfor smolt, stamfisk og matfisk.

– Artec Aqua har kommet til et punkt der det å utøve eierrollen i selskapet samtidig som eierne er fullt operasjonelle i driften blir stadig mer krevende. Artec Aqua er inne i en sterk vekstfase, der prosjektene også øker vesentlig i størrelse, og vi mener det er lettere å hente ut dette potensialet som del av Endúr enn på egenhånd, sier Ingegjerd Eidsvik, daglig leder i Artec Aqua.

Endúr ASA er et børsnotert konsern som er spesialist innen konstruksjon av marin infrastruktur, inkludert anlegg til landbasert oppdrett, kaier, havner, demninger, broer og andre spesialiserte betong- og stålprosjekter. Konsernet produserer også integrerte fôrflåter for havbruksnæringen.

– Vi kjøpte nylig BMO Entreprenør, delvis for å styrke evnen vår til å påta oss større marine byggeprosjekter innen landbasert oppdrett. Oppkjøpet av Artec Aqua gir oss umiddelbart en sterkere posisjon i dette svært attraktive og raskt voksende markedet. Det er også sterke strategiske synergier mellom Artec Aqua og Endúrs øvrige virksomhet som vi ønsker å dra nytte av, sier Hans Olav Storkås, konsernsjef i Endúr.

Om Artec Aqua

Artec Aqua ble etablert i 2002 og er i dag en ledende totalleverandør av prosessanlegg og løsninger til landbasert oppdrett. Selskapet er markedsleder innen gjenbruksteknologi, og har med egenutviklede produkter og løsninger tatt en solid posisjon innen segmentene smolt, postsmolt, stamfisk og landbasert matfisk for laks. Selskapet har de ledende lakseoppdrettselskapene i verden på kundelisten.

Artec Aqua er kjent for sine vannbehandlingsløsninger, som sikrer god fiskevelferd og bærekraftig utvikling av oppdrettsnæringen. Selskapet leverer alle tilgjengelige vannsystemløsninger for landbasert oppdrett, inkludert gjennomstrømnings-, gjenbruks- og resirkuleringsanlegg (RAS). Artec Aqua har utviklet et nytt RAS-system som forbedrer vannkvalitet og hvor registrert stressnivå hos fisken er blant de laveste målt innen oppdrett på land.

Artec Aqua med sine 40 ansatte har hovedkontor i Ålesund, i hjertet av den norske fiskeri- og havbruksnæringen. Selskapet ledes av administrerende direktør Ingegjerd Eidsvik. I 2020 forventer selskapet å ha en omsetning på om lag 625 millioner kroner.

Artec Aqua vil fortsette å operere under nåværende merkenavn.

KJØPT OPP: – Artec Aqua har kommet til et punkt der det å utøve eierrollen i selskapet samtidig som eierne er fullt operasjonelle i driften blir stadig mer krevende, sier Ingesgjerde Eidsvik i Artec Aqua. FOTO: TONE MOLNES

– Å bli en del av et større konsern, med et enda bredere produkt- og tjenestetilbud, gjør at vi som leverandør kan styrke oss ytterligere, til det beste for kundene våre. Gjennom prosessen har vi blitt kjent med Endúr og folkene deres som fremoverlente, ansvarlige og med sterk gjennomføringsevne. I så måte er vi ganske like, og vi har en felles ambisjon om vekst gjennom å skape store verdier, flere arbeidsplasser og positive ringvirkninger i lokalmiljøet sammen, sier Ingegjerd Eidsvik.

Eierne med videre

Dagens eiere av Artec Aqua, Bjørn Finnøy, Victor Fiveland og Bjørnar Flem, fortsetter alle i sine roller som henholdsvis salgssjef, FoU-leder og innkjøpssjef i selskapet, og de blir med videre på eiersiden, men da som aksjonærer i Endúr ASA. Alle tre vil investere 50 prosent av det totale salgsvederlaget i Endúr-aksjer, noe som underbygger troen de har på Endúrs visjon og deres fortsatte engasjement for Artec Aqua.

– En forutsetning for at dagens eiere skulle selge var at de kunne være med videre, både som ansatte og eiere. Det kunne Endúr tilby. Konsernet har store ambisjoner, og det gleder vi oss til å bli en viktig del av, sier Eidsvik.

– Artec Aqua er spesialister på vannkvalitet som har utviklet en rekke unike løsninger for landbasert fiskeoppdrett. Vi vet at selskapets kunder verdsetter både leveranseevnen til selskapet og at det er både teknologi- og leverandørnøytrale, hvilket tillater det å alltid velge den mest gunstige løsningen for kunden. Artec Aquas bunnsolide markedsposisjon, kombinert med Endúrs økende tilstedeværelse innenfor landbasert oppdrett, gjør oss til en av nøkkelleverandørene til sjømatnæringen i Norge, legger Hans Olav Storkås til.

 

 

Kilde: Pressemelding fra Endur

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078