23948sdkhjf

Metallco-forsvarere: - Full frifinnelse

Forsvarerne til de to tiltalte i Metallco-saken ba om full frifinnelse for daglig leder og styreleder.

Det skriver Oppland Arbeiderblad (OA). Torsdag holdt aktor sin avslutningsprosedyre, og fredag fulgte de to forsvarerne opp i rettssalen med sin avslutningsprosedyre. De to gikk hardt ut mot tiltalen og ba om full frifinnelse.

Forsvarerne mente det var viktig å få klart fram om hva som er gjort for å forhindre menneskelige feil. Et annet spørsmål de to tok opp er om de tiltalte og selskapet skal dømmes hvis man kan utelukke at det var menneskelige svikt som førte til dødsulykken 17. november 2017.

Aktor la torsdag ned påstand om ett år og fire måneders fengsel for daværende daglig leder i tillegg til et forelegg på 120.000 kroner for styrelederen og en selskapsstraff på hele 5,3 millioner kroner til Metallco Aluminium AS.

Forsvarerne til de to tiltalte ba i tillegg til full frifinnelse også om at selsksapsstraffen også burde frafalle. De to mente at påstanden om ett år og fire måneders fengsel var en overreaksjon, ifølge OA.

Forsvarerne pekte også på at man i denne saken ikke bare har hatt fokus på selve eksplosjonen, men til alle rutiner ved Metallco. Videre påepekte de at det har vært svært få uhell ved bedriften, noe som tyder på at de har tatt risikovurderinger og arbeidsmiljøet på alvor.

Dom i saken er ventet i februar.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078