23948sdkhjf

Produsent-organisasjon hardt ut mot Trump

USAs organisasjon for produksjonsbedrifter (NAM) fordømmer i sterke ordelag Trumptilhengerne som forrige uke stormet Kongressbygningen i Washington DC.

I en artikkel på NAMs webside kommer lederen for NAM – Jay Timmons - med krass kritikk av de som stormet Kongressbygningen i forbindelse med den endelige klargjøringen av Joe Bidens som USAs nye president.

- Væpnede og voldelige demonstranter som støtter de grunnløse påstandene fra avgående president Donald Trump om at han at på et eller annet vis skal ha vunnet valget, når det er bevist at han tapte valget, er noe vi tar avstand fra på det sterkeste, skriver Timmons.

Han fortsetter:

- Gjennom hele denne motbydelige episoden hvor politi ble angrepet, har Trump hele tiden oppmuntret medlemmer av sitt eget parti til ikke å godta valgresultatet, og dermed drevet fram det voldelige sinnet vi så foran og inni Kongressbygningen. Dette er ikke lov og orden – dette er kaos. Det er farlig. Den sittende presidenten oppfordret til vold i et forsøk på å beholde makten. I tillegg bryter enhver leder som forsvarer ham deres egen forsikring om å stå ved konstitusjonen og avvise demokratiet til fordel for anarki, skriver Timmons videre.

Han mener videre at visepresident Mike Pence bør gjøre alvor av å iverksette tiltak som gjør at presidenten blir ute stand til å fortsette i sitt embete.

- Dette er ikke synet på Amerika som vi som produsenter tror på og som vi kjemper så hardt for å forsvare. Rundt om i USA hjelper produksjonsarbeidere vår nasjon ved å bekjempe den dødelige pandemien som allerede har krevd hundretusener av liv. Vi forsøker hver dag å gjenoppbygge en økonomi og redde og gjenoppbygge liv. Men ingenting av dette betyr noe som helst hvis våre ledere nekter å avverge dette angrepet på Amerika og vårt demokrati, skriver NAM-lederen videre.

NAM er den største produsent-organisasjonen i USA, og representerer både store og mindre produsenter i alle industri-sektorer i 50 stater. Ansatte produksjonsbedrifter sysselsetter mer enn 12,1 millioner menn og kvinner, og bidrar med 2,35 billioner dollar til USAs økonomi årlig.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109