23948sdkhjf

Slåttland tar sin offshore-kompetanse til nye markeder

Valgt som partner i stort havvind/hydrogen-prosjekt, og blir brobygger i omstillingen mot grønn energi med null-utslipp.

Slåttland har som leverandør til offshoreindustrien gjennom mer enn 30 år opparbeidet en kompetanse som er helt avgjørende for den omstillingen som pågår. Det er den verdifulle kompetansen fra olje- og gassnæringen som skal være brobygger for olje- og gassorienterte bedrifter over i grønne næringer.

Slåttland tar offshorekompetansen sin til nye grønne og blå markeder og skal være med å bygge fornybart energikonsept med offshore havvind og hydrogen

Slåttland, som har klare strategiske målsetninger for en omstilling til grønne og blå markeder, er nå valgt som partner i  Pilotprosjektet Deep Purple for å bygge og teste fornybart energikonsept med offshore havvind og hydrogen.  Slåttland har ansvaret for å bygge det mekaniske og det tekniske i pilotanlegget. Deep Purple er ledet av Technip FMC.

'

LEDER: Det er TechnipFMC som leder pilotprosjektet Deep Purple. FOTO: TECHNIPFMC

Konsortiet består av ledende industripartnere: Vattenfall, Repsol, ABB, NEL, DNV GL, UMOE og Slåttland, støttet av akademia, forskningsselskaper og klynger.

Innovasjon Norge har gitt økonomisk støtte for å realisere pilotprosjektet på 90 millioner kroner.

Pilotprogrammet vil gjøre det mulig for TechnipFMC å fortsette utviklingen av avanserte energisystemer for havvind i kombinasjon med produksjon av grønn hydrogen. Å bygge og drive disse energisystemene offshore er en fordel fra et miljøperspektiv. Å designe anleggene autonomt og i storskala er avgjørende for å akselerere energiomleggingen. Utviklingen av Deep Purple energisystem ble startet i 2016 og har vært støttet av Norges Forskningsråd.

TechnipFMC er en verdensledende organisasjon i energibransjen med 37 000 ansatte. Selskapet leverer teknologier og komplette energisystemer på land og offshore.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093