23948sdkhjf

Equinor anmeldt for ulovlige utslipp

Det er Miljødirektoratet som mener at tre utslipp fra Equinors anlegg på Mongstad er ulovlige.

Flere medier melder dette torsdag morgen, og Dagens Næringsliv (DN) var først ute med saken. Ett av bruddene som direktoratet har anmeldt Equinor for er et rørbrudd sommeren 2020, som førte til lekkasje til grunnen. Det samme skal ha skjedd i desember i fjor.

Presseoppslag om utslipp til grunnen på Mongstad var bakgrunnen for at sakene også kom opp i Stortinget. Nå har direktoratet tatt affære, og anmeldt Equinor for tre utslipp av olje, som har gått ned i grunnen.

I november i fjor slapp Equinor en egen granskningsrapport som avslørte at mer enn 112.000 liter vann med olje i var samlet opp. Men selskapet kunne ikke si hvor mye olje som lå igjen i grunnen, og hvor lenge lekkasjene hadde funnet sted. Prisen for opprydningen ble heller ikke gjort kjent.

«Miljødirektoratet ser på situasjonen på Mongstad som svært alvorlig. De viser til at det er flere ulike brudd på ulike deler av Miljødirektoratets krav som hver for seg er alvorlige nok, og som til sammen gir et inntrykk av at virksomheten har manglet kunnskap om regelverket, manglende vedlikehold, dårlig ledelsesforankring og kontroll og generelt lav fokus på miljø og miljørisiko,» skriver klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V). Han forventer at Equinor nå rydder opp i saken.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109