23948sdkhjf

Båt sank: - Det var dramatiske sekunder

Skipper Geir Magne Madsen forteller om noen dramatiske sekunder da fiskebåten han førte, «Fiskebas», gikk rundt og sank tirsdag.

Metalsupply omtale selve forliset i går onsdag, men nå snakker skipper om bord på fiskebåten som gikk ned, ut til Firdaposten.

Skipperen forteller til lokalavisa at båten begynte å krenge da de var på vei mot «Sørwaag» for å hente sild. «Fiskebas» var på oppdrag for å samleopp sild fra mindre båter og levere denne til mottak.

-Jeg vet ikke hva som skjedde, men båten begynte å legge seg over på siden, og til slutt tippet den rundt med fire mann om bord, sier Madsen sjokkert til lokalavisa. Han legger til at «Fiskebas» var omtrent 100 meter fra «Sørwaag» da hendelsen inntraff.

De fire om bord hadde heldigvis en lettbåt som de kom seg om bord i, og en av dem sto i vann til knærne. De tre andre var tørre og i god behold. Etter en kort stund, sank «Fiskebas».

-Jeg har aldri sett noe liknende, så det var et sjokk som har brent seg fast, sier han.

Ifølge skipperen var det flott vær i området ved Skjervøy da ulykken fant sted tirsdag morgen. Han er usikker på hva som er årsaken til at båten begynte å krenge og til slutt sank.

Nå venter et forsikringsoppgjør, samtidig som det er mye som må ordnes fordi «Fiskebas» hadde mange oppdrag den nærmeste perioden.

Ifølge Fiskeribladet er Sjøfartsdirektoratet og politiet er rutinemessig varslet om hendelsen.  

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.047