23948sdkhjf

22 mister jobbene sine

Etter 110 års drift er det slutt for jern- og metallbedriften Globus AS i Brumunddal. Bedriften flyttes til Jæren, og 22 ansatte mister jobbene sine.

De 22 ansatte ønsker ikke å være med på flyttelasset til Jæren, skriver Hamar Arbeiderblad.

Jern- og metallbedriften i Brumunddal har altså holdt det gående i 110 år, og nå har de ansatte produsert sin siste snøfreser og de siste landbruksredskapene. Avisa skriver at det nesten ikke finnes tilsvarende industri igjen i det som går under Mjøs-regionen. Hamar Arbeiderblad skriver om den 21 år gamle lærlingen Veronica Kjærnet som nylig hadde fått lærlingekontrakt ved bedriften. Nå «står hun på bar bakke» fordi hun ikke vil flytte til Jæren, og fordi det finnes så få mekaniske bedrifter igjen i nærområdet.

HOLDT PÅ LENGE: Globus-fabrikken i Brumunnddal har holdt det gående i 110 år, og var i mange år en hjørnesteinsbedrift i Mjøs-regionen.

Det var gründer Nils Ambli som for 110 år siden bygde fabrikklokalene der Globus AS har holdt til – helt fram til nå. På det meste var det mer enn 300 ansatte i lokalene i Brumunddal, men det var under storhetstiden på 1960- og -70-tallet. Når bedriften nå flytter til Jæren er det 22 ansatte. Under storhetstiden produserte Globus AS utstyr primært til landbruksindustrien i Mjøs-regionen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078